Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Definitivně potvrzeno. Světová špička v rally zamíří také na tratě na jihu Čech

Soutěž světového šampionátu v rally poprvé v historii zamíří na silnice v Jihočeském kraji. Pořadatelé Středoevropské rally, předposledního závodu letošního kalendáře, to definitivně potvrdili zveřejněním harmonogramu. Po startu ve čtvrtek 26. října je naplánována na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli divácky atraktivní rychlostní zkouška. Ještě týž den podvečer je na programu rychlostní zkouška v Klatovech. V pátek budou jezdci závodit na šesti rychlostních zkouškách na Prachaticku a Vimpersku. Na víkend se Středoevropská rally přestěhuje do Německa a Rakouska s centrem v Pasově a jezdci několikrát překročí hranice obou zemí. 

Právě páteční program soutěže dovede posádky na jih Čech. Etapa se odehraje na třech šumavských tratích. Rychlostní zkoušky Vlachovo Březí (13,71 km), Zvotoky (24,29 km) a Šumavské Hoštice (23,37 km) se pojedou dvakrát, ráno a odpoledne. Přeskupení proběhne v Prachaticích na náměstí, večer se týmy vrátí do hlavního servisního parku v německém Pasově. 

Světový šampionát v rally míří historicky poprvé nejen na jih Čech, ale také do České republiky. „Bude to plnohodnotné mistrovství světa, očekáváme velké nasazení u továrních týmů. Je to předposlední závod seriálu, takže se možná bude bojovat o titul mistra světa. A my jsme toho součástí, navíc budeme startovat u Pražského hradu a speciální rychlostní zkoušku pojedeme v Chuchli,“ zdůraznil historické momenty pro český motorsport generální sekretář Autoklubu České republiky a jednatele Central European Rally Tomáš Kunc.

Rád by měl podél trati co nejvíc českých fanoušků, ale uvědomuje si, že to přinese mnohá omezení. „Uzavírky budeme koordinovat s policií, abychom zajistili co nejmenší omezení. Věříme, že k nám všichni budou shovívaví,“ řekl Kunc. Těší ho zájem českých týmů. „Doufám, že budeme mít ve startovním poli početné zastoupení domácích jezdců. Ohlasy jsou pozitivní, jsme připraveni na celkem 80 posádek,“ doplnil Tomáš Kunc.

Přijetí přihlášky nebude automatické. "Soutěžící tedy musí počítat s tím, že odesláním formuláře ještě nemají jistý start. Pořadatel musí přihlášku schválit a má také právo ji bez udání důvodů odmítnout. V případě velkého zájmu je pouze na jeho uvážení, které posádky dostanou zelenou,“ vysvětluje Jiří Nejdl, zástupce ředitele Středoevropské rally.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Central European Rally

Štítky rally, soutěž, motorsport, závod, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Definitivně potvrzeno. Světová špička v rally zamíří také na tratě na jihu Čech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.