Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na startu Středoevropské rally by nemělo chybět jedenáct českých posádek

Pořadatelé Středoevropské rally představili seznam přihlášených posádek do předposledního podniku letošního světového šampionátu, který poprvé zavítá na území České republiky. Přihlášeno je 68 posádek. Nechybí celá světová špička. Na startu by se mělo objevit také jedenáct českých soutěžáků.

Mezi 68 posádkami nechybí nikdo z první osmičky pořadí mistrovství světa včetně lídra Kalleho Rovanpäreho z Finska, který za volantem toyoty může v předposlední soutěži sezony zpečetit obhajobu titulu. Na startu bude i osminásobný šampion Sébastien Ogier, který se letos účastní jen vybraných závodů a tři z dosavadních šesti startů vyhrál, a další exmistr světa Ott Tänak, který vyhrál předchozí Chilskou rallye a triumfoval i v únoru ve Švédsku. Z pravidelných účastníků bude chybět jen průběžně desátý Oliver Solberg a nepojede ani celkově osmý Dani Sordo, který neabsolvuje celý seriál.

Na startu nebude chybět ani jedenáct českých posádek. Jedničkou mezi nimi bude Erik Cais, který se letos účastní vybraných soutěží se Škodou Fabia RS Rally2 a bude to v tomto roce jeho pátý start. Vedle Caise, jemuž bude dělat navigátora Daniel Trunkát, jsou ve startovní listině také Jan Skála, Adam Březík, Štěpán Vojtěch, Michal Horák, Petr Kačírek a Jiří Jirovec, kteří rovněž pojedou v kategorii RC2. V dalších třídách se představí Filip Kohn, Petr Nešetřil, Martin Rada a Václav Stejskal.

Premiérová Středoevropská rally se pojede v trojmezí České republiky, Německa a Rakouska od 26. do 29. října. Startovat se bude v Praze, ještě týž den se pojede superspeciální rychlostní zkouška na jezdeckém závodišti ve Velké Chuchli a na Čínovském okruhu v Klatovech, v pátek je na programu šest rychlostních zkoušek na Šumavě. Poté se posádky přesunou do Rakouska a Německa. Náklady na uspořádání soutěže jdou do desítek milionů korun. 

Pro Erika Caise, jednoho z českých jezdců, kteří se Středoevropské rally zúčastní, bude celý závod, a především jeho pražská část velmi atraktivní. „Určitě to bude zajímavé, hlavně divácky. Bude to nové, celá rally je nová, a vidět vozy WRC v Praze na Hradčanském náměstí a v ostrém tempu ve Velké Chuchli, to se jen tak nepoštěstí,“ prohlásil. „My se moc těšíme a věříme, že nás na premiérové světové rally v České republice podpoří co nejvíc diváků,“ doufá Erik Cais. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto M-Sport

Štítky rally, sport, motorsport, soutěž, závod, organizace, Středoevropská rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Přeju hodně štestí všem českým posádkám a necht benzín smrdí dál pojebanému a obřezanému gryndýlu navzdory!!!!!!!!!

Neděle, 8. října 2023, 13:50Odpovědět

Na startu Středoevropské rally by nemělo chybět jedenáct českých posádek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.