Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Spaní bez týmu a v provizorním bivaku. Budějčák Michek je na Dakaru v půli dvoudenní etapy

Závodníci mají za sebou část dvoudenní etapy na Rally Dakar, při které nemohou využívat pomoc svých týmů a musejí nocovat ve speciálních bivacích na trati. V dunách pouště Rub al-Chálí pohasly šance řady favoritů a problémy mají i čeští závodníci. S nejrychlejšími motocyklisty, kteří absolvují částečně odlišnou trať, se nejdál dostal i Martin Michek. Jako jeden z dvanácti závodníků absolvoval 513 kilometrů a měl by přenocovat v bivaku číslo 6.

Bude to možná nejnáročnější Dakar. Část trati zasáhly před startem záplavy, říká motocyklista Martin Michek

Na Dakaru 2021 skončil desátý, v roce 2023 jedenáctý. Aktuálně nejúspěšnější český motocyklista na Dakaru už zítra odstartuje popáté do legendárního závodu. V letošním roce nalepí na svůj stroj číslo 23, které si sám vybral. Na kolik jeho účast...

O náročné dvoudenní etapě mluvil Michek už před startem. „V krajině ničeho nás čeká maratonská „dvouetapa“ pojmenovaná 48 Chrono. Jedná se v podstatě o jednu etapu rozdělenou do dvou dní, přičemž první den závodí posádky do 16:00, následně musí zastavit v nejbližším dalším provizorním bivaku – těch bude podél celé, více než pětisetkilometrové trati, celkem osm. Kam kdo dojede, tam musí nocovat. Druhý den ráno posádky znovu odstartují a dojíždějí do cíle, přičemž rozhoduje celkový čas, za který danou trasu absolvovaly. Spát se bude v provizorních podmínkách. Všichni dostaneme příděl jídla a vyspíme se ve stanu. Žádný doprovod s sebou nebudeme mít. Něco podobného se jede poprvé,“ řekl Michek v rozhovoru pro Drbnu.

Český jezdec týmu Orion Moto Racing Group na posledním mezičase ztrácel na nejrychlejšího Francouze Adriena van Beverena přes 40 minut a figuroval na jednadvacátém místě. Zbývající část etapy jezdci absolvují v pátek, v sobotu je poté čeká volný den a přesun do Rijádu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion – Moto Racing Group

Štítky Dakar, rally, Martin Michek, sport

Spaní bez týmu a v provizorním bivaku. Budějčák Michek je na Dakaru v půli dvoudenní etapy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.