Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zlato je zas o kus blíž, Jihostroj v prvním finále Duklu smetl

3:0, 3:0, 3:0... Jihostroj válí i ve finále! Budějcká volejbalová mašina ztratila v letošním play off jen jeden set a nic se na tom nemění ani po prvním finálovém utkání s Duklou Liberec. Tým trenéra Jana Svobody rozdrtil Severočechy po skvělém výkonu 3:0 a ujal se v boji o mistrovský titul vedení 1:0 na zápasy. Druhé utkání je čeká ve čtvrtek opět v 18 hodin.

Státní hymna, skvělí bouřliví fanoušci a rychlé vedení hostů. Tak vypadalo pár prvních minut prvního finálového duelu. Liberečtí začali dobrou obranou na síti a vedení o dva body naznačovalo, že se o vítězství bude muset Jihostroj ještě hodně poprat. Brzy ale začal oplácet stejnou mincí, dokonce přidal pěkně vysoké úroky, ze kterých hostům hodně zhořklo v ústech.

Domácím se dařilo podání. Když zrovna nerozhodili Liberec dělovou ránou, nadělali mu velké problémy technickou ´plachtou´. Obrana tak měla dost času na postavení bloků. A že jich Sukuba, Mach, Fila a spol. dnes vystavili...

Útoky, které nezachytily budějcké bloky, bravůrně sbíral mrštný David Juračka na liberu. A k němu se postupem času přidávali ostatní.

Obávaného mladého univerzála Liberce Jana Hadravu zcela ´vymazali´. Jeho úspěšnost útoku byla žalostná, a tak se brzy poroučel ze hřiště. Ale ani jeho zástupce Vodvárka nebyl úspěšnější.

Zato na druhé straně Radek Motys svým spoluhráčům značně pomohl, když vystřídal Jakuba Novotného, který se po parádních výkonech v předchozích kolech v play off neprosazoval tak, jak jsme zvyklí. Jeho náhradník sérií tvrdých podání pomohl k náskoku až šesti bodů, na který už hosté neměli odpověd.

Trenéři po utkání

Jan Svoboda (Jihostroj): Jsem rád, že pokračujeme v kvalitních výkonech, kluci hrají dobře a soustředěně. Jak na příjmu, tak na útoku jsme byli lepší, proto je výsledek takový. Je pravda, že výkon Dukly nebyl dobrý, o to jsme se zasloužili naším výkonem.

Michal Nekola (Liberec): Musím poblahopřát domácím k výbornému výkonu a vítězství. My jsme propadli, a to hlavně v útoku. Ani na jednoblok jsme nebyli schopni uhrávat body, takto se prostě vyhrávat nedá. Celkem jsme se udrželi díky obraně, ale vyhrává se útokem a ten jsme měli katastrofální. Čekali jsme, že budeme důstojnějším soupeřem, ale domácí nás k ničemu nepustili. Hraje se na čtyři vítězství, takže se může stát ještě cokoliv. Jestli ale zítřejší utkání dopadne stejně, hodně to napoví, jaký bude další vývoj série.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec 3:0 (18, 22, 16)

Čas: 73 minut. Rozhodčí: Hudík, Labašta. Diváci: 2050. Stav série: 1:0.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Motys. Trenér Jan Svoboda.

Liberec: Řezníček, Hadrava, Beer, Staněk, Hýský, Pešl, libero Kopáček – Steffan, Vodvárka, Ticháček, Piovarči. Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky Jihostroj, Jan Svoboda, Dukla Liberec, finále, Liberec, Jakub Novotný, Jan Hadrava, Michal Nekola, VK Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

direa dakarová

Škoda, že Radek Motys nedostává příležitost častěji...

Úterý, 24. dubna 2012, 14:47Odpovědět

Hawky

Nejlepší výkon v sezoně drajveři. Jen tak dál!!!

Čtvrtek, 19. dubna 2012, 08:39Odpovědět

Zlato je zas o kus blíž, Jihostroj v prvním finále Duklu smetl  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.