Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zachranáři vyjížděli k nehodě kamionu, který najel do davu lidí. Oznamovateli se nakonec vše jen zdálo

Kamion najel u Miličína do davu lidí a auta. Tak znělo oznámení muže z Českobudějovicka, který dnes dopoledne volal na tísňovou linku. Na oznámení ihned reagovali policisté, hasiči i záchranáři ze Středočeského kraje. Když přijeli na místo, žádnou nehodu ale nenašli. Muži se totiž vše jen zdálo.

Oznámení o nehodě přijali dispečeři tísňové linky 112 kolem půl 11 dopoledne. Na místo ihned vyslali všechny složky Integrovaného záchranného systému. Jako první dorazili záchranáři. „K nehodě přijely dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje a v pohotovosti byl i vrtulník. Vše ale naprosto zbytečně,“ popsala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Na místě totiž záchranáři nenašly žádnou nehodu ani zraněné. Jak se později ukázalo, oznamovatel měl „pouze“ živý sen. „Operátor se pokoušel muže několikrát znovu kontaktovat, ten mu ale nezvedal telefon. Po několika pokusech se mu dovolal a operátorovi sdělil, že měl jen velmi živý, zlý sen,“ doplnila Effenbergerová.

Případem se teď bude zabývat policie. „Budeme vyšetřovat, kdo a proč linku zneužil. Za neoprávněné volání na tísňové linky hrozí volajícímu sankce až do 200 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Středočeského kraje Markéta Johnová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, poplach, nehoda, havárie, tísňové volání, Středočeský kraj, okres České Budějovice, Miličín, Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Zachranáři vyjížděli k nehodě kamionu, který najel do davu lidí. Oznamovateli se nakonec vše jen zdálo  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.