Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvaačtyřicetiletý muž narazil do zaparkovaného auta. Nadýchal přes dvě promile

Až tři roky vězení, pokuta nebo zákaz řízení hrozí dvaačtyřicetiletému muži z Českokrumlovska, který na konci října havaroval v obci Malonty. Zdravotníci museli zraněného muže letecky transportovat do českobudějovické nemocnice, ještě předtím ale zjistili, že řídil opilý.

Nehoda se stala na konci října v obci Malonty na Českoskrumlovsku. Dvaačtyřicetiletý muž jel na motocyklu značky Linhai, podle policie nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky , vjel do protisměru a tady narazil do zaparkovaného osobního auta. „Při dopravní nehodě došlo u řidiče motocyklu ke zraněním, se kterými musel být letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích. Ještě předtím se však řidič podrobil dechové zkoušce, kterou mu policisté naměřili více než dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Způsobená škoda je zhruba 150 tisíc korun. 

Muži policisté v minulém týdnu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a nyní ho čeká soud. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uzavřel Šupík.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, nehoda, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme protože žijeme v bendostànu, píšu ve vláknech diskusí o důvodech zmaru dneška.

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 10:36Odpovědět

Dvaačtyřicetiletý muž narazil do zaparkovaného auta. Nadýchal přes dvě promile  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.