Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rok 2017 je pryč, za zmínku ale stojí nejčtenější články

Přelom roku obvykle znamená bilancování nad tím, co se v předešlých dvanácti měsících přihodilo. Rok 2017 přinesl řadu událostí, které vás zaujaly, a o kterých jste na Drbně diskutovali. Tím, co vás zajímalo nejvíce byla celková dopravní situace v Českých Budějovicích a mladík, který spadl z mostu a naštěstí přežil.

Leden

V prvním měsíci roku českobudějovičtí policisté pátrali po dvou chlapcích, kteří nedorazili do školy. Naštěstí úspěšně. Zaujala vás vzpomínka na povodně z roku 2002 a pobavilo vás veselé vyprávění o tom, jak se dá vyhrát na plné čáře.

Únor

V únoru jsme vyzpovídali budějckou rodačku Martinu Pártlovou, známou zpěvačku a aktérku populárních videí 3v1. Budějčáky potěšilo vítězství nadějného maturanta v anglické soutěži. Porazil patnáct tisíc studentů z 28 zemí světa. Kvůli závadě na elektrickém přímotopu uhořeli v ZOO Dvorec u Borovan vzácní ptáci.

Březen

Štěstí v neštěstí měl v březnu mladík, který přežil pád z lávky nad Strakonickou ulicí. Vaši pozornost upoutal návrat Leoše Mareše do „jeho zatáčky“ na Borku, kde před několika lety havaroval se svým Ferrari. Diskusi rozpoutal článek o hormonální antikoncepci, ženy totiž stále častěji hledají různé alternativy. Pomohli jste najít sedmadvacetiletou ženu z Písku. 

Duben 

V dubnu mnohé rozvášnila doprava v Českých Budějovicích z pohledu Jana Schinka mladšího. O Velikonocích porušily zákaz prodeje hned tři obchody. Všechny v jižních Čechách. Pavel Francouz pochválil fanoušky Motoru za jejich podporu.

Květen

Českobudějovický park Stromovka byl na několik hodin uzavřen kvůli údané střelbě. Ta nakonec nebyla potvrzena. Další poprask způsobilo propuštění vězně Jiřího Kajínka. Smutná zpráva přišla z Českého Krumlova. Ošetřovatelé museli utratit medvědici Kateřinu.

Červen

Červen přinesl několik tragických nehod. Třiašedesátiletý muž z Českobudějovicka nepřežil noční jízdu na Babettě. K další smrtelné nehodě došlo o den později. Během tří dnů tak vyhasly tři lidské životy. Kromě nehod vás zaujala také přestavba IGY Centra

Červenec

První prázdninový víkend začal tragicky. Bouralo se dokonce na více místech. Smutný konec mělo pátrání po pohřešovaném třiačtyřicetiletém muži z Českých Budějovic. Řidiči zažili komplikace se dvěma uzavírkami na hlavním tahu na Prahu

Srpen

Šťastně skončilo pátrání po rok a půl starém chlapečkovi, který během svého „výletu“ ušel neuvěřitelné tři kilometry. Další šťastný konec mělo i pátrání po dvou školačkách z Ledenic. V Ledenicích se však bohužel stala i dopravní nehoda s tragickým koncem.

Září

A zase ten Leoš! Jihočechy těší, že to k nám láká i takovou osobnost, jakou je moderátor Leoš Mareš. Velký zájem vzbudila také děsivá zpráva z budějcké služebny městské policie, kde spáchal sebevraždu devětašedesátiletý senior.

Říjen

Mnoha čtenářům udělala radost první chytrá lavička v Českých Budějovicích. Výsledek voleb do poslanecké sněmovny naopak nadzvedl ze židle nejednoho voliče. Živě se diskutovalo o tom, kde se vzali Babišovi voliči.

Listopad

Dění v listopadu se točilo kolem budějcké městské hromadné dopravy. Nejdříve byla zavedena nová linka, propojující záchytné parkoviště v Jírovcově ulici a historické centrum města. Mnoha lidem byla, a možná stále je, trnem v oku. Potom nám zrušili jízdenku za třináct korun. Policie také dopadla celostátně hledaného mladíka.

Prosinec

V adventním čase jste pomáhali malé Anežce, která bohužel přišla o maminku. Ani v prosinci se Budějcím nevyhnuly nehody. Jedna smrtelná zasáhla rodinu dvou mladých lidí den před Vánoci. Hasiči vyjížděli k požáru způsobeném vzplanutím vánočního stromku.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky České Budějovice, Drbna, události, souhrn, Leoš Mareš, Martina Pártlová, Velikonoce, Andrej Babiš, ZOO Dvorec, Pavel Francouz, Jiří Kajínek, Ferrari, Ledenice, Poslanecká sněmovna ČR, Babetta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rok 2017 je pryč, za zmínku ale stojí nejčtenější články  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.