Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Dlouhé louce přibude jeden jízdní pruh. Křižovatka bude několik víkendů uzavřená

Od července čekají řidiče další nemalé komplikace v dopravě. Tentokrát ale jen o víkendech. Opravovat se bude frekventovaná křižovatka silnic Na Dlouhé louce a Husova. Čeká ji frézování a přibude jeden odbočovací pruh směrem na Máj. Práce začnou už první červencový víkend.

Řidiči musí o třech červencových víkendech počítat s omezením na velmi frekventované křižovatce u výstaviště. „S rekonstrukcí začne Ředitelství silnic a dálnic 6. června. Vozovka bude zúžená a bude tam omezená rychlost,“ uvedl nový náměstek pro dopravu Viktor Lavička. Silnice se bude frézovat a přibude jeden odbočovací pruh z Dlouhé louky směrem na Máj. 

Podle Lavičky se omezení příliš nedotknou obyvatel Budějc, ale spíše tranzitní dopravy. „Předpokládáme, že v červenci bude projíždět městem řada automobilů, které budou směřovat na dovolenou na jih," uvedl.

Největší problém vidí náměstek v zajištění průjezdu MHD. Křižovatku totiž využívají linky z centra směrem na Máj. „Řešíme, jak bude MHD vyjíždět od Dlouhého mostu směrem na Máj. Počítá se totiž s vypnutím světel a autobusy nemohou vjíždět do plné křižovatky. Chtěli jsme vytvořit signální plán, ale bohužel je na to málo času. Informaci o rekonstrukci jsme dostali minulý týden, od té doby na tom intenzivně pracujeme,“ dodal Lavička.

V neděli o předposledním červencovém víkendu (20. a 21. července) bude křižovatka zcela uzavřena i pro MHD. Město proto hledá objízdnou trasu, po které by městská hromadná doprava jezdila.


AKTUALIZOVÁNO: Oprava křižovatky u výstaviště se přesouvá. Pozdější termín by neměl komplikovat dopravu

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, doprava, Dlouhá louka, Husova, ŘSD, louka, městská hromadná doprava, Ředitelství silnic a dálnic, České Budějovice

Na Dlouhé louce přibude jeden jízdní pruh. Křižovatka bude několik víkendů uzavřená  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.