Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: České Budějovice si připomněly 101. výročí vzniku republiky vojenskou přehlídkou

Budějcké náměstí dnes v pravé poledne zaplnili uniformovaní vojáci, policisté, hasiči a celníci. Společně si tak připomněli nejen vznik samostatného československého státu, ale také patnáct let od vzniku pěší roty Aktivních záloh nesoucí jméno brigádního generála a legionáře Františka Vávry. Někteří lidé na sociálních sítích kritizovali čas konání přehlídky.

Dnešní slavnostní připomínka Dne vzniku samostatného československého státu se na českobudějovickém náměstí konala poprvé od roku 2008. Součástí ceremonie bylo i tradiční položení věnců a květin k uctění státního svátku u pamětní desky T. G. Masaryka. Lidé si mohli prohlédnout také výstavu vojenské techniky.

FOTO: Vojenská přehlídka v Českých Budějovicích

Pátek, 25. října 2019, 13:46

FOTO: Vojenská přehlídka v Českých Budějovicích
FOTO: Vojenská přehlídka v Českých Budějovicích

„Primátor Jiří Svoboda, společně s dalšími osobnostmi, obdržel při této příležitosti Pamětní medaili Krajského vojenského velitelství České Budějovice,“ uvedla tisková mluvčí města Jitka Welzová.

Na náměstí se dorazilo podívat několik desítek lidí. Někteří ale na sociálních sítích kritizovali čas, kdy se přehlídka konala. Pátek poledne není zrovna ten správný čas...,“ napsala Alena J. „Sakra, nám je líto, že nemůžem jít. Dcera ve škole, všichni v práci,“  napsala zase Blanka L.

Foto Redakce

Štítky slavnostní přehlídka, České Budějovice, vojáci, policie, hasiči, celníci, Československo, František Vávra, Tomáš Garrigue Masaryk, Jiří Svoboda

FOTO: České Budějovice si připomněly 101. výročí vzniku republiky vojenskou přehlídkou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.