Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podnapilý řidič se snažil přeparkovat auto, upozornil na sebe svou jízdou

Strážníci městské policie chytili v neděli ráno podnapilého řidiče, který údajně usedl za volant, protože chtěl přeparkovat své auto. Upozornil na sebe způsobem jízdy. Muž se strážníkům svěřil, že předchozího večera vypil „pár“ piv. To potvrdila i dechová zkouška, která ukázala hodnotu 1,66 promile.

Hlídka třicetiletého řidiče zastavila v neděli v šest hodin ráno na náměstí. „Z ulice Karla IV. přijíždělo pomalu jedoucí auto. Způsob jízdy u strážníků vzbudil podezření, že řidič může být pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Podezření se potvrdilo. Řidič, z kterého byl cítit alkohol, nadýchal 1,66 promile. Muž se strážníkům svěřil, že předchozího večera vypil „pár“ piv. Za volant údajně usedl jen za účelem přejezdu na jiné parkoviště. Strážníci mezitím na místo přivolali policejní hlídku, která muži zakázala další jízdu. Třicetiletý řidič může očekávat obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto

Štítky alkohol, městská policie, České Budějovice, řidič, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý řidič se snažil přeparkovat auto, upozornil na sebe svou jízdou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.