Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Zloděj ukradl ze zahrady psa. Nakonec mu zůstalo jen vodítko, pes se vrátil domů

Zloděj nešika – tak by se dal nazvat muž, který se snažil ukrást psa ze zahrady. Po několika marných pokusech, kdy ho chtěl „přehodit“ přes plot, zjistil, že je otevřená branka. Když tedy konečně dosáhl svého, a po velkém úsilí psa odvedl, utekl mu a vrátil se ke svému páníčkovi.

Ke krádeži došlo začátkem června okolo šesté hodiny večerní v Budějcích. Zloděj se chvilku motal okolo plotu, který nakonec přelez a dostal se na pozemek. Oba psi k němu hned přiběhli a začali ho očichávat. Muž si vybral jednoho z nich a rozhodl se ho dostat za každou cenu přes plot. Zrealizovat krádež velkého chlupatého psa ale nebylo tak jednoduché, jak si myslel. 

„Několikrát ho zkusil vzít do náruče a přehodit ho na druhou stranu. To se mu ale přes veškerou snahu nepodařilo. Po chvíli zjistil, že branka, která vede k pozemku, jde z vnitřní strany plotu otevřít. Vrátil se tedy pro jednoho ze psů, dal mu vodítko a odešel s ním tou nejpohodlnější cestou ven přes hlavní vchod,“ popsala tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

To, že je na zahradě jen jeden pes, zjistil majitel až když chtěl oba nakrmit. Od lidí v okolí zjistil, že zloděj se psem odešel do Stromovky. Tam ho ale nenašel. Velké překvapení na něj čekalo, když se vrátil zpět domů. Pes seděl před brankou. 

I když zloděj ze svého lupu nic neměl, trest mu hrozí. Policisté teď muže hledají a obrací se i na širokou veřejnost. „Muž na sobě měl sportovní bundu, tmavé maskáčové kalhoty a černé tenisky značky Nike. Je mu přibližně 30 let. V případě jakýchkoliv poznatků se obraťte na policisty na telefonním čísle 974 226 720 nebo přímo na linku 158,“ dodala mluvčí. 


Policisté muže včera zadrželi. „Ozvalo se nám několik spoluobčanů, díky jejich informacím byl muž ve večerních hodinách zadržen policisty, kteří s ním zahájili úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky krimi, policie, České Budějovice, zloděj, pes, zahrada, Nike

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj ukradl ze zahrady psa. Nakonec mu zůstalo jen vodítko, pes se vrátil domů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.