Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Štěně s kočárkem si odvezla cizí žena. Chtěla jsem se o něj starat, sdělila policistům

Kuriózní krádež řešili od začátku týdne českobudějovičtí policisté. S prosbou o pomoc se na ně obrátila žena, které někdo ukradl dvouměsíční štěně a kočárek. Policii se během několika dní naštěstí podařilo mazlíčka i ukradený kočár vypátrat. Žena, která se zvířetem od obchodu odjela, policii řekla, že se chtěla o pejska starat.

Celý případ se odehrál v pondělí odpoledne u jednoho z obchodů s potravinami v Českých Budějovicích. „Poškozená žena ponechala před prodejnou kočárek a u něj uvázané bílo-černé štěně a šla si nakoupit. Když však po pár minutách vyšla z obchodu, nenašla ani kočárek a ani pejska,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Vše nahlásila na policii, která se případem začala zabývat. Policisté vyslechli svědky a využili i kamerových záznamů obchodu. Jeden z policistů ženu na videu poznal, protože s ní už v minulosti jednal.

Hlídka tak mohla vyrazit do terénu „na jisto“. „Na adrese podezřelé zaklepali policisté na dveře bytu, ze kterého se ozval psí štěkot, a tak bylo všem jasné, že jsou na místě správně,“ dodala Krausová.

Majitelce se tak mohlo vrátit štěně, ale i kočárek, který policisté u ženy doma našli. „Žena policistům sdělila, že si štěně jednoduše chtěla nechat a starat se o něj. Na to, že bude někomu chybět, už prostě nemyslela,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, krádež, kočárek, obchod, Lenka Koloušková, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Havel

A jak bude potrestaná?

Čtvrtek, 17. prosince 2020, 21:36Odpovědět

Štěně s kočárkem si odvezla cizí žena. Chtěla jsem se o něj starat, sdělila policistům  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.