Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Úmrtí mladé ženy u Temelína. Podezřelého muže policie obvinila z vraždy, hrozí mu výjimečný trest

Sedmatřicetiletého muže, který byl minulý týden zadržen kvůli podezřelému úmrtí ženy nedaleko Temelína, dnes policie obvinila. Ženu měl muž podle policie opakovaně napadat a bít. Jeho jednání minulý týden skončilo smrtí mladé ženy. Obviněnému hrozí až dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Podezřelé úmrtí mladé ženy začala policie vyšetřovat minulý týden ve čtvrtek. V souvislosti s tím zadržela sedmatřicetiletého muže. Ten byl dnes policejní vyšetřovatelkou obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy, ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování, omezování osobní svobody a zločinu loupeže.

Obviněný měl ženu v bytě v obci nedaleko Temelína opakovaně napadat, bít ji po celém těle a bránit jí v odchodu z domu. „V osudný čtvrtek minulého týdne poškozené pravděpodobně opakovaným bitím způsobil smrt. Ženě nedokázala pomoci ani přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Na základě ohledání místa činu, zajištěných stop, provedených výslechů a výsledku nařízené soudní pitvy, obviněný muž ženu zavraždil zvlášť trýznivým způsobem,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na základě návrhu vyšetřovatelky byl muž vzat do vazby. Podle policie mu hrozí patnáct až dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Jde o letošní třetí vraždu

Jihočeská policie letos zatím řešila dvě vraždy. První se stala v dubnu na Prachaticku. Z vraždy čtyřiatřicetileté ženy obvinili kriminalisté pětačtyřicetiletého muže. Žena se pohřešovala od 14. dubna. Kriminalisté nakonec objevili její tělo ukryté v objektu na Prachaticku.

V květnu obvinila policie sedmadvacetiletého muže z vraždy starší ženy na Jindřichohradecku. Muži hrozí až výjimečný trest.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, vražda, výjimečný trest, Temelín, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úmrtí mladé ženy u Temelína. Podezřelého muže policie obvinila z vraždy, hrozí mu výjimečný trest  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.