Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V zoo na Hluboké pouští tygřata do venkovního výběhu, zatím se ostýchají

Dvě mláďata tygrů ussurijských budou už brzo vídat návštěvníci Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou. Včera měla tygřata poprvé možnost se podívat do venkovního výběhu, kam je budou chovatelé pouštět denně od 8.30 do 14 hodin. Zatím se jim ale ven příliš nechce. Stejně jako jejich předchůdci Hlubokou později opustí.

Tygřatům se daří dobře, mají za sebou i očkování. „Domluvili jsme se, že pokud budou v pořádku, otevřeme jim venkovní výběh. Otevřeli jsme jim ho, ale zatím se jim moc nechce. Nebudeme na ně tlačit a počkáme,“ usmívá se zooložka Markéta Jariabková

Venkovní areál jim budou ošetřovatelé otevírat denně od 8.30 do 14 hodin. Poté se vymění se samcem, který bude ve výběhu od odpoledne do rána. „Je to kvůli bezpečnosti, chceme je zatím mít pod kontrolou a v noci by tam tygřata byla bez dozoru. Až budou větší, možná to budeme dělat jinak,“ líčí Jariabková. 

Mláďata tygra ussurijského v zoo na Hluboké

Čtvrtek, 16. září 2021, 16:01

Tygřata přišla na svět začátkem července.
Tygřata přišla na svět začátkem července.
 

Tygřata přišla na svět na začátku července letošního roku. Poměrně dlouho je zaměstnanci zoologické zahrady sledovali pouze přes kameru. 

Pro jihočeskou zoo jde o třetí případ, kdy tam přišla na svět mláďata tygra ussurijského. „Poprvé to bohužel dopadlo špatně a tygře uhynulo. Poté měla samice čtyři mláďata, odchovali jsme je a zvířata se poté přesunula do jiného zařízení v Belgii,“ vypráví Jariabková.

To je v plánu i v případě stávajících tygřat. Návštěvníci zahrady se ale nemusí bát, že by dvojice zahradu opustila v blízké době. „I v tomto případě sice zamíří do jiné instituce, ale zatím to není aktuální. Jsou na světe krátce, budeme se o ně ještě nějaký čas starat, zatím se ani neřešilo, kam případě později zamíří,“ ujišťuje zooložka. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Jerhotová, Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou

Štítky tygr, hluboká, zoo, mláďata, zoologická zahrada, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zoo na Hluboké pouští tygřata do venkovního výběhu, zatím se ostýchají  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.