Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Radní Vojtko se ministrem nestane. Školství bude v dobrých rukou, vzkázal

Poslanec a českobudějovický radní Viktor Vojtko (STAN) odmítl z rodinných a osobních důvodů post ministra školství. Informoval o tom na svém twitterovém účtu. Zároveň dodal, že zná kvalitu dalších kandidátů, a tak bude školství v dobrých rukou.

Viktor Vojtko byl jedním z kandidátů na post šéfa Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Poprvé o tom informoval server Seznam Zprávy, Vojtko to včera potvrdil Budějcké Drbně. Podle portálu je mezi dalšími kandidáty také středočeský poslanec Ondřej Lochman.

Budějovický radní Viktor Vojtko je jedním z kandidátů na post ministra školství

Poslanec a radní města České Budějovice Viktor Vojtko (STAN) je jedním z kandidátů na post ministra školství. Bývalý náměstek primátora to potvrdil Budějcké Drbně s tím, že definitivní rozhodnutí nepadlo. Jasno by mělo být do konce tohoto týdne.

Budějovický radní dnes oznámil, že nabídku nepřijme. „Vést Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky je pro mne velmi lákavá výzva. Byl bych rád, kdyby vzdělávání u nás poskytovalo žákům a studentům co nejlepší startovací pozici do života. Nicméně po pečlivém zvážení nyní z osobních a rodinných důvodů nemohu nabídku na ministra školství přijmout,“ napsal na svůj twitterový účet.

Zároveň poděkoval za podporu a důvěru. „Znám i kvalitu dalších kandidátů. Řadu názorů na vzdělávání s nimi sdílím, jsem proto pevně přesvědčen, že školství bude v dobrých rukou,“ dodal Vojtko. 

Viktor Vojtko začínal s komunální politikou v Českých Budějovicích, kde se stal zastupitelem a náměstkem primátora pro školství a cestovní ruch. V uplynulých volbách se stal také poslancem a krátce poté oznámil, že bude v krajském městě dál působit jako radní pro IT a cestovní ruch. Kromě politické kariéry je od roku 2005 vysokoškolský pedagog a vědec na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Pochází ze Šumperku, ale v roce 2005 se přestěhoval do Českých Budějovic. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Piráti

Štítky Viktor Vojtko, ministerstvo, školství, jižní čechy, politika, ministr školství, Starostové a nezávislí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Ondřej Lochman, České Budějovice, Česko, Seznam Zprávy, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Vojtko se ministrem nestane. Školství bude v dobrých rukou, vzkázal  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.