Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nakradené zboží a pomočené zdi. Opilé zloděje chytila policie přímo při činu

Kapličtí policisté společně s policejním psem Begganem zadrželi na začátku týdne tři opilé cizince, kteří se vloupali do restaurace v Dolním Dvořišti. Kromě toho, že muži ukradli alkohol a potraviny za 11 tisíc korun, poničili prostory restaurace tím, že močili na zdi. Kvůli tomu, že vše způsobili během nouzového stavu, jim hrozí až osm let vězení.

Informaci o vloupání do restaurace v Dolním Dvořišti přijali policisté v pondělí odpoledne. Na místo ihned vyrazila hlídka a přivolali také policejního psovoda. „Policisté okamžitě prozkoumali objekt. Policejní pes neomylně zamířil do prvního patra, kde nalezl tři muže. Intenzivním štěkáním dal policistům jasně najevo, že pachatele objevil. Až do příchodu hlídky je hlídal na místě. Policisté pak za použití donucovacích prostředků muže zadrželi,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Pachateli byli tři cizinci ve věku 40, 33 a 42 let, kteří z restaurace ukradli alkohol a potraviny za více než 11 tisíc korun. Poté se podle policie přesunuli do prvního patra, kde v jednom z pokojů močili na zeď a postel. Celková škoda se tak vyšplhala na 16 tisíc korun. 

Během zadržení provedli policisté u mužů dechovou zkoušku, která ukázala, že se před vloupáním posilnili alkoholem. U všech naměřili od 1,79 až do 3,58 promile alkoholu. „Tohoto jednání se dopustili v době, kdy je na území našeho státu vyhlášený nouzový stav. V případě prokázání viny jim tak za trestný čin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, krádež, zloději, restaurace, alkohol, Dolní Dvořiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Cizinci,Slováci,Ukrajinci,Rakušané,Němci,Poláci,Rusové nebo nedej Bože Ahmedi?

Pátek, 5. února 2021, 18:26Odpovědět

Nakradené zboží a pomočené zdi. Opilé zloděje chytila policie přímo při činu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.