Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ŘSD začne opravovat hlavní tah na Šumavu. Práce potrvají do konce června

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí opravovat silnici mezi Českým Krumlovem a Šumavou. Jde o necelých pět kilometrů mezi Kájovem a obcí Hořice na Šumavě. Rekonstrukce bude probíhat ve dvou úsecích a za částečné uzavírky. Práce mají trvat dokonce června.

Opravovat se bude část silnice I/39 od odbočky na Mezipotočí u Kájova až po Hořice na Šumavě. Vzhledem k tomu, že jde o hlavní tah z Českých Budějovic na jihočeskou část Šumavy, bývá komunikace velmi vytížená, a práce tak budou probíhat za částečné uzavírky. „Doprava bude vedena jedním pruhem kyvadlově. Provoz pak bude řízen světelnou signalizací nebo pověřenými pracovníky,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Úsek bude rozdělen na dvě části. Prvním opravovaným bude přes kilometr dlouhá část od zmiňované odbočky na Mezipotočí po obec Kladenské Rovné. Odtud bude opraveno dalších zhruba tři a půl kilometru směrem na Hořice na Šumavě.

Oprava už je podle ŘSD nevyhnutelná. „Oba úseky již vykazují jak podélné, tak příčné deformace vozovky a také kryt vozovky je již vyžilý. Na místě proto bude provedena úprava povrchu s předtěrem a následně oprava pomocí technologie mikrokoberce. Ta obnáší pokládku dvou vrstev obalované živičné směsi, která se nanáší na stávající povrch vozovky. Oprava nejen že prodlouží životnost komunikace, ale také výrazně zlepší její protismykové vlastnosti. Součástí opravy je následné provedení vodorovného dopravního značení,“ upřesnil Koloušek.

Hotovo by mělo být na konci června letošního roku. Práce vyjdou na více než 9 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, silnice, oprava, uzavírka, Ředitelství silnic a dálnic, Šumava, Hořice na Šumavě, Kájov, Český Krumlov, Mezipotočí, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne opravovat hlavní tah na Šumavu. Práce potrvají do konce června  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.