Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vloupání do obchodu skončilo smrtí. Zloděj na místě zkolaboval a zemřel

Smutný případ mají za sebou jindřichohradečtí policisté. V týdnu zasahovali u vloupání, které měl na svědomí padesátiletý muž. Při zadržení ale zloděj upadl do bezvědomí, a i přes resuscitaci, o kterou se pokoušeli policisté i zdravotníci, muž na místě zemřel. Pravděpodobná příčina úmrtí bylo srdeční selhání.

Policisté vyjížděli na oznámení o možném vloupání do obchodu u Halámek v noci ze středy na čtvrtek. „Po příjezdu na místo viděli padesátiletého muže, jak se vloupává výlohou do objektu. Po výzvě začal muž utíkat do lesa, nesrozumitelně křičel a působil jako ovlivněn drogami,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Policistům se podařilo muže doběhnout a zadržet. V ten moment ale pachatel upadl do bezvědomí. Policisté okamžitě zahájili resuscitaci, ve které pokračovali i přivolaní zdravotníci. Bohužel ale neúspěšně, muž na místě zemřel. 

„Dle lékaře, bylo pravděpodobnou příčinou úmrtí srdeční selhání. Případ kriminalisté nadále prověřují, nařídili soudní pitvu,“ dodal Matzner. Pachatel měl být podle něj dlouhodobým uživatelem drog.

Tragickou událost řeší od dnešního večera budějčtí kriminalisté. Krátce po šesté hodině večer vyjížděli k agresivnímu muži, který měl na Lidické třídě ničit cizí majetek. Ještě před příjezdem policie měl ale muž zkolabovat. I přes rychlý zásah...

Během několika měsíců jde o druhý podobný případ. Na začátku dubna vyjížděli budějčtí policisté k agresivnímu muži, který na Lidické třídě ničil cizí majetek. Ještě před příjezdem policie ale muž zkolaboval a zemřel.

Případ si převzali kriminalisté a soudní pitva určila, že příčinou smrti bylo selhání srdce. Případ byl proto odložen.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, smrt, vloupání, srdeční selhání, Halámky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Štrupl

Pro daňové poplatníky to zas tak smutné není...

Sobota, 18. července 2020, 20:37Odpovědět

Luboš Kalina

Hlavně,že vše dobře dopadlo...

Sobota, 18. července 2020, 02:31Odpovědět

Vloupání do obchodu skončilo smrtí. Zloděj na místě zkolaboval a zemřel  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.