Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Řidič na rovné silnici převrátil auto na střechu, poté nadýchal 1,8 promile

Na střechu převrátil své vozidlo pětačtyřicetiletý řidič v Jindřichově Hradci. Podle policie nejspíš nepřizpůsobil rychlost jízdy mimo jiné stavu silnice a povětrnostním podmínkám. Po nehodě navíc nadýchal 1,8 promile.

Nehoda se stala o uplynulém víkendu po 21. hodině na silnici I/34 u Hvězdárny v Jindřichově Hradci. Havaroval tam řidič osobního vozidla.

„Na místě následně (policisté, pozn. redakce) zjistili, že před kruhovou křižovatkou ve směru jízdy Dolní Ždár – Jindřichův Hradec jel 45letý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia. Ten pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla dopravně technickému stavu komunikace, vlastnostem vozidla a nákladu, svým schopnostem a zejména povětrnostním podmínkám, když při jízdě po přímém úseku dostal s vozem smyk a po vjetí vpravo mimo silnici se převrátil na střechu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura

Z dechu řidiče byl cítit alkohol, a tak ho policisté vyzvali k testu na jeho přítomnost. Výsledek ukázal 1,7 promile, po pár minutách byla hodnota vyšší o jednu desetinu. 

„Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Počet řidičů, kteří usednou za volant či říditka a před jízdou se “posilní” alkoholem, bohužel neubývá,“ varuje Bajcura. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, jindřichův hradec, auto, alkohol, řidič, doprava, jihočeský kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, do uhrazení všech škod a nákladů, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích.

Úterý, 17. října 2023, 10:11Odpovědět

Řidič na rovné silnici převrátil auto na střechu, poté nadýchal 1,8 promile  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.