Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Všímavý soused zabránil vykradení domu své sousedky. Zlodějky sám zadržel

Vykradení domu v Jindřichově Hradci zabránil všímavý třiašedesátiletý muž. Poté, co si na pozemku své sousedky všiml cizích žen, neváhal, a šel ihned zjistit, co se v domě děje. Neuvěřil smyšlenému příběhu zlodějek a v domě je zamkl. Odradit se nenechal ani poté, co se ženy pokusily utéct oknem.

Incident se odehrál na začátku února v Jindřichově Hradci. Třiašedesátiletý muž si tady všiml cizích žen, které vstupují na dvůr jeho sousedky. Ihned se vydal zjistit, co tam dělají. „U vrat potkal ženu menší postavy, která podle něj hlídala, zda se nevrací majitelka. Další ženu zastihl u vchodových dveří do domu a třetí ženu viděl chodit po kuchyni domu. Na dotaz, co tam dělají, mu odpověděly, že hledají pomoc, protože jim nejede auto,“ popsala policejní mluvčí Věra Mžiková.

Do domu se měly ženy dostat klíčem, který našly v květníku. Všímavý soused ale jejich příběhu neuvěřil, v domě je zamkl a přivolal policii. Ženy se mezitím pokusily utéct oknem v kuchyni, to se jim ale nepodařilo. Když vylezly ven, muž se s nimi vydal k údajně rozbitému autu. 

„V autě seděl komplic nezvaných návštěvnic, který také tvrdil, že jim vozidlo nestartuje. Lež měla bohužel krátké nohy, protože oznamovateli se podařilo vozidlo nastartovat na první pokus. Do příjezdu policistů si raději nechal klíče od vozidla, aby předešel újezdu této vydařené partičky z místa činu,“ dodala Mžiková.

Přivolaným policistům už pak zbývalo jen ženy zadržet. Jsou podezřelé ze spáchání trestného činu porušování svobody a krádeže ve stádiu pokusu. „Oznamovateli celé věci patří veliká pochvala a poděkování za to, jak se v dané chvíli příkladně zachoval," uzavřela policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, zloděj, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všímavý soused zabránil vykradení domu své sousedky. Zlodějky sám zadržel  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.