Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Průtah Pískem bude opět průjezdný bez omezení. Investice stála více než 93 milionů

V průběhu soboty bude opět bez omezení průjezdná silnice I/20 na příjezdu do Písku. Skončí tak druhá a také poslední etapa rekonstrukce za více než 90 milionů korun. Loni musela vybraná firma práce přerušit kvůli větším škodám, než se předpokládalo.

Čtyři kilometry dlouhý úsek měl být hotový už loni do konce listopadu. „Kvůli zjištěným stavům, které projektová dokumentace nepředpokládala, došlo na stavbě ke komplikacím. Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo. Oprava tak musela být v těchto úsecích provedena jinou technologií a tím došlo ke zdržení,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu Komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

Akce se proto přerušila a znovu pokračovala letos v dubnu v úseku před sjezdem na Tábor. I tam už je nyní hotovo a omezení by mělo skončit v průběhu soboty 21. května. 

„Během stavebních úprav došlo v řešeném úseku k obnově konstrukčních vrstev vozovky, reprofilaci příkopů, opravám jednotlivých propustků a výměně svodidel,“ doplnil Koloušek. Opravu silnice provedla firma Strabag, která vyhrála výběrové řízení s nabídkou zhruba 93,5 milionu korun bez daně. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky doprava, Písek, silnice, rekonstrukce, řsd, Ředitelství silnic a dálnic, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průtah Pískem bude opět průjezdný bez omezení. Investice stála více než 93 milionů  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.