Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Písek v květnu zahájí přestavbu budovy bývalé knihovny na Alšově náměstí

Písek v květnu zahájí přestavbu budovy bývalé knihovny na Alšově náměstí. V objektu pak bude sídlit městská policie. Rekonstrukce budovy bude stát přibližně 39 milionů korun bez daně.

„Zakázku se podařilo vysoutěžit o zhruba 3,5 milionu korun levněji, než se předpokládalo,“ řekl písecký starosta Michal Čapek (ANO). Ve výběrovém řízení na přestavbu uspěla firma Kočí, která nabídla nejnižší cenu. „Rekonstrukce bude zahrnovat opravu střechy a fasády, výměnu inženýrských sítí, sanaci proti vlhkosti a nezbytné dispoziční změny,“ uvedl starosta.

Písecká knihovna se před čtyřmi lety přesunula do zrekonstruované budovy bývalé školy, která stojí také na Alšově náměstí. Náklady na projekt činily téměř 140 milionů korun.

Písecká městská policie sídlí od svého vzniku před více než 30 lety v objektu v Komenského ulici. I přes úpravy v letech 2006 a 2007 budova současným potřebám organizaci prostorově nestačí. „Přestavba současného sídla by strážníkům tolik potřebné prostory nezajistila, proto už před dvěma lety zastupitelstvo schválilo rekonstrukci domu na Alšově náměstí a jeho využití pro městskou policii,“ řekl Čapek.

Budova bývalé knihovny má cenné interiéry včetně konstrukcí a prvků, kterými jsou klenby, portály, a schodiště. Objekt také tvoří empírové průčelí se štukovými prvky a atikový štít.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Písek

Štítky ČR, správa, stavby, policie, knihovny, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek v květnu zahájí přestavbu budovy bývalé knihovny na Alšově náměstí  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.