Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Basketbal spojuje, říká Krejčí. Hráč NBA přispěje na nové hřiště

Jihočeský Písek dostane nové venkovní hřiště na basketbal. Nahradí to stávající v areálu Základní školy J. K. Tyla. Na investici se podílí také strakonický rodák Vít Krejčí, který hrál v Písku basketbal a nyní působí v zámořské NBA.

Město Písek o novince informovalo v tiskové zprávě. Nové hřiště nahradí to stávající, které je ve špatném stavu. Jedním z autorů myšlenky je basketbalista Vít Krejčí. Pochází ze Strakonic, ale působil v místním klubu Sokol Sršni Písek. 

„Nápad na zrekonstruování hřiště v sobě nosím už od loňského roku, kdy jsem byl osobně přítomný na otevření hřiště na Pražačce. Basketbal je komunitní sport, který sdružuje lidi po celém světě a jeho venkovní forma je důležitou součástí naší kultury. Díky hráčské asociaci NBPA má každý hráč nárok na příspěvek 25 000 USD (amerických dolarů, v přepočtu přes půl milonu korun, pozn. redakce) ročně, který může využít na veřejně prospěšné projekty, pokud se na nich sám finančně podílí. Těším se, že společně s dalšími partnery přispějeme ke vzniku dalšího kultovního místa pro sportování,“ uvedl profesionální basketbalista Vít Krejčí hrající za tým Atlanta Hawks v tiskové zprávě.

Basketbal je pro Písek významným sportem. Sršni dokázali před nedávnem poprvé od svého vzniku postoupit do nejvyšší mužské soutěže KNBL. Na to v Písku čekali 28 let

„Jsem velmi rád, že právě v Písku vznikne moderní veřejnosti přístupné hřiště. Doufám, že jej budou maximálně využívat nejen žáci základní školy J. K. Tyla, ale i jiných píseckých škol a samotní hráči basketbalu, který je v našem městě velmi populární a hraje jej mnoho dětí i dospělých,“ poznamenal místostarosta Písku Michal Přibáň (ODS).

Stávající podoba hřiště. 

Rekonstrukce začala v polovině června. Vzniknou díky ní nový povrch, dva nové koše a tribuny. Do areálu se navíc dostane také širší veřejnost. Design hřiště navrhl malíř a designér Martin Kafes33 Hirth.

„Abychom mohli vychovávat další sportovní hvězdy jako je Vít Krejčí, je potřeba vytvářet prostředí, kde se hráči mohou navzájem zlepšovat. Přeju si, abychom tímto krokem přitáhli k basketbalu co nejvíce dětí, které budou snít o kariéře v NBA. Těší mě, že se nám v relativně krátkém čase podaří otevřít už druhé basketbalové hřiště a věřím, že tím půjdeme příkladem i pro další města. V neposlední řadě si vážím podpory všech zúčastněných stran – města Písek, České basketbalové federace, NBPA a dalších partnerů, bez kterých bychom tuto filozofii nedokázali zrealizovat,“ doplnil Phillip Parun, jednatel společnosti PP Group s.r.o., agent Víta Krejčího.

Hřiště by se mělo slavnostně otevřít před začátkem nadcházejícího školního roku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky jihočeský kraj, písek, strakonice, basketbal, vít krejčí, sport, hřiště, investice, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbal spojuje, říká Krejčí. Hráč NBA přispěje na nového hřiště  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.