Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Krejčí otevřel zrekonstruované streetbalové hřiště v Písku

Český basketbalový reprezentant Vít Krejčí včera slavnostně otevřel zrekonstruované streetbalové hřiště v Písku v areálu základní školy Josefa Kajetána Tyla. Třiadvacetiletý rozehrávač či křídelník a pátý Čech v NBA se na revitalizaci podílel ve spolupráci s městem Písek i Českou basketbalovou federací. Stejnou částkou jako Krejčí na projekt přispěla i hráčská asociace NBPA; podobně bylo loni v Praze na Pražačce postavené hřiště za podpory Tomáše Satoranského.

„Všechny dobré nápady vznikly v hospodě u piva," smál se při rozhovoru s novináři Krejčí, který právě při dokončení projektu Satoranského začal realizovat se svým agentem Phillipem Parunem z agentury PPGSport/Octagon Basketball nápad zrekonstruovat další hřiště v Písku, kde s basketbalem začínal.

„Hrozně se nám to líbilo a chtěli jsme něco takového postavit v Písku také. Před rokem ta myšlenka vznikla a pak už se to jen budovalo a budovalo. Měli jsme super podporu od všech a jsem moc rád, že to bylo uskutečnitelné v takhle krátkém čase," prohlásil Krejčí, který si momentálně hledá nové angažmá poté, co se jeho služeb vzdala Atlanta.

Každý hráč v NBA má nárok na příspěvek až 25 tisíc dolarů (přibližně 538 tisíc korun) ročně, který může využít na veřejně prospěšné projekty, pokud se na nich sám finančně podílí. „Je to udělané tak, že kolik hráč přispěje, tak oni musí přispět stejnou částku. Jsem rád, že ještě kombinací těch podpor to bylo možné tady pro děti postavit," prohlásil Krejčí.

Basketbal spojuje, říká Krejčí. Hráč NBA přispěje na nové hřiště

Jihočeský Písek dostane nové venkovní hřiště na basketbal. Nahradí to stávající v areálu Základní školy J. K. Tyla. Na investici se podílí také strakonický rodák Vít Krejčí, který hrál v Písku basketbal a nyní působí v zámořské NBA.

Design hřiště navrhl malíř a designér Martina Kafes33 Hirth ve spolupráci s platformou Sport in Art, specialistou na umění a sport. Dnes už se na něm s Krejčím proháněli první zájemci. „Jsem moc spokojený. Já ho (hřiště) dnes vidím poprvé a poprvé jsme si na něm zahrál, takže jsem extrémně šťastný, že to tak vyšlo. Myslím, že je fakt krásné a děti bude bavit na něm hrát. To byl účel, aby to přilákalo co nejvíc dětí a co nejvíc jich hrálo basket," podotkl rodák ze Strakonic.

V Písku si pochvaloval skvělé basketbalové zázemí. „A mají tu spoustu dětí, co chce basket hrát, takže to pro nás byla taková logická volba," prohlásil Krejčí, který po sezoně v "kotli" osobně fandil píseckým Sršňům v úspěšném boji o postup na nejvyšší domácí soutěže. "Mám k Písku skvělý vztah. Jak se všemi hráči, tak s trenéry. Jsem rád, že to tak vyšlo a v roce, kdy jsme tady postavili to hřiště, tak se postoupilo. Hezky to vyšlo, jsem rád, že basket se tu posouvá a přiláká to víc děti na to hřiště," uvedl.

Sám má v plánu v Písku zakončit kariéru. „Mám tady už udělanou smlouvu na rok 2040. Doufám, že v NBL ještě v tu dobu budou a poslední dva roky si zahraju s klukama tady v Písku. Je to super. Všichni respektují, jak to dělají, že to hrajou s malými kluky, s píseckými odchovanci. Líbí se mi, jak to tady dělají, a je to díky té základně dětí, co tu mají," dodal s úsměvem Krejčí.

Radost mají i zástupci města. „Je to velice povedené hřiště a design je pecka. První tohoto druhu bylo v Praze a my jsme druhé město v České republice, takže z toho mám ohromnou radost. Je to dobré pro školu, ale chceme, aby bylo i veřejně přístupné," prohlásil starosta Písku Michal Čapek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Písek

Štítky Sport, basketbal, Písek, Krejčí, hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krejčí otevřel zrekonstruované streetbalové hřiště v Písku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.