Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zraněného závodníka museli převézt do nemocnice. Mezitím mu někdo ukradl kolo za 90 tisíc

Závod, na který nezapomene. Tak by se dal bohužel popsat sobotní závod XTERRA v Prachaticích, při kterém utrpěl po pádu jeden ze zúčastněných vážná zranění. S těmi musel být převezen do nemocnice. Během toho mu ale někdo ukradl kolo, které na místě nehody zůstalo. Po pachateli pátrá policie.

„Co k tomu napsat... Asi jen to, že jsem rád, že jsem naživu a celkem pohromadě. Kousek za polovinou trati v jednom ze sjezdů jsem měl ovšem vážný pád. Vyšetření v nemocnici naštěstí neodhalilo žádné zlomeniny, mám ,,jen" pár tržných ran a pohmožděná žebra, záda, ruku a nejvíce to odneslo levé stehno​,“ napsal zraněný Karel Dušek den po nehodě na Facebooku. 

Pozdější vyšetření však podle Duška odhalila zlomený bederní obratel. Letošní sezonu tak musí mladý závodník předčasně ukončit.

Tím bohužel smutné zprávy v celém případu nekončí. Kolo, na kterém Dušek závodil, mu po nehodě někdo ukradl. „Kolo se nevešlo do sanitky a museli jsme ho nechat na místě. Když ho organizátoři zhruba za hodinu a půl jeli vyzvednout, už tam nebylo...," popsal Dušek.

Lidé začali okamžitě nabízet závodníkovi pomoc. „Hlavně, že jsi celý, Karle! Pokud se kolo nenajde, zorganizuj sbírku. Rád přispěju. Brzké uzdravení,“ napsal na Facebooku Karel Žitný.


Po ukradeném kole pátrá policie.

Případ řeší policie

Případem se začala zabývat policie, která případ řeší jako přečin zatajení věci. „Prachatičtí policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po odcizeném jízdním kole značky Scott, černo-žluté barvy, na kterém byla namontována karbonová kola. Veškeré informace k případu oznamte policistům telefonicky na linku 974 236 700 či prostřednictvím tísňového volání na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, krádež, policie, nemocnice, Jaroslav Kvapil, Prachatice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněného závodníka museli převézt do nemocnice. Mezitím mu někdo ukradl kolo za 90 tisíc  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.