Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cizinec chtěl okrást spícího muže, při prohledávání ho vzbudil

Netoličtí policisté řeší od sobotního večera cizince, který šel krást do neuzamčené obytné buňky na letišti ve Strunkovicích nad Blanicí. Uvnitř přitom spal jeden muž. To ale cizinci nevadilo a z postele ukradl powerbanku, zničil mobil a tablet. Když chtěl prohledat i spícího muže, vzbudil ho. Zloděj se proto dal na útěk.

K loupeži došlo v sobotu po jednadvacáté hodině na Strakonicku. Devětatřicetiletý cizinec vnikl do neuzamčené obytné buňky, kde ukradl powerbanku a zničil mobil a tablet. „Když se rozhodl prohledat i spícího muže, vzbudil ho, proto z místa odešel pryč. Poškozenému a dalším osobám na letišti se ho však podařilo zadržet, a to až do příjezdu policistů. Ti cizince eskortovali do policejní cely,“ uvedla tisková mluvčí policie Martina Joklová.

Policisté cizinci naměřili bezmála dvě a půl promile alkoholu v dechu. Krádeží a poškozením věcí způsobil poškozenému škodu za nejméně 8 tisíc korun. Včera o podezřelém rozhodoval ve zkráceném přípravném řízení okresní soud.

Foto pixabay.com

Štítky zloděj, policie, krádež, soud, Strakonicko, Strunkovice nad Blanicí, okres Strakonice

Cizinec chtěl okrást spícího muže, při prohledávání ho vzbudil  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.