Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strakoničtí vojáci obsadili v Kanadě na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji skvělé šesté místo

Nadrotmistr Jaroslav Koubek, rotný Aleš Dlouhý, desátník David Pavlíček, rotný Ondřej Kubíček, četař Ondřej Dlouhý a František Mála patří mezi šest nejlepších týmů světa v rybníkovém hokeji. V půlce února se v Kanadě zúčastnili mistrovství světa a z celkového počtu 96 týmů skončili na šestém místě.

„Ze začátku jsme byli zklamaní, chtěli jsme to dotáhnout co nejvýš. S odstupem času ale šesté místo považujeme za krásný úspěch,“ svěřila se šestice mužů, kterým se tak splnil jejich životní sen.

Do turnaje vstoupili famózním způsobem. V základní skupině, kde odehráli pět zápasů, nenašli přemožitele. Dobře pokračovali i ve vyřazovacích kolech, kdy se probojovali až do čtvrtfinále. Osudným se jim stal zápas s kanadským týmem Diamond Back. Ačkoliv Češi po první půli vedli 8:6, druhá půle pro ně skončila nešťastně 11:14. Vojáci se tak s turnajem rozloučili ve čtvrtfinále na pátém až osmém místě. Po sečtení skóre obsadili celkově šesté místo. Pro Českou republiku se jednalo o nejlepší umístění na turnaji. Další dvě česká družstva, která se zúčastnila kanadského mistrovství, skončila na sedmém a desátém místě. 

Vytvořili správnou partu

„Hokej hrajeme od malička. Důležité ale je vytvořit správnou partu, která táhne za jeden provaz. Jsme kamarádi a rozumíme si na ledě, i mimo něj,“ prozradili tajemství úspěchu vojáci, kterým na turnaji pomáhal František Mála, jenž hraje druhou hokejovou ligu za severočeský Most.

Nejtěžší pro ně bylo, přizpůsobit se klimatickým podmínkám. Turnaj doprovázely mrazivé teploty, které klesaly až ke 30 stupňům pod nulou. Vojáci zároveň nešetřili chválou na adresu pořadatelů, kteří každý den upravovali led na kanadském jezeře, aby vytvořili hráčům co nejlepší podmínky.

Viděli hokejisty NHL v akci

Kromě skvělého umístění si vojáci přivezli i řadu zážitků. „Před zahájením turnaje jsme v Montrealu navštívili hokejový zápas s Arizonou. Poprvé jsme na vlastní oči viděli zápas NHL, byl to neskutečný zážitek,“ řekli se vojáci.

Velký dojem v nich zanechala kanadská příroda i dobrosrdečnost místních lidí. „Byli nám ochotní s čímkoliv v jakékoliv situaci pomoct. S tím se u nás nesetkáte,“ kroutili vojáci překvapeně hlavou.

Účastí na mistrovství světa v Kanadě si strakoničtí vojáci splnili svůj sen. Jaké jsou jejich další plány, nechtějí zatím prozrazovat. Jedno je ale už teď jisté – hokeji zůstanou věrní i nadále.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto archiv strakonických vojáků

Štítky Strakonice, vojáci, hokej, Mistrovství světa v ledním hokeji, Kanada, National Hockey League, Montreal Canadiens, Arizona Coyotes, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí vojáci obsadili v Kanadě na Mistrovství světa v rybníkovém hokeji skvělé šesté místo  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.