Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strakonice s krajem postaví sportovní halu za 60 až 90 milionů

Ve Strakonicích zřejmě do roku 2023 vznikne nová sportovní hala s kapacitou 500 diváků. Společně ji postaví město a Jihočeský kraj. Náklady jsou odhadovány na 60 až 90 milionů korun. Až 30 milionů asi pokryje dotace, zbytek nákladů si rovným dílem rozdělí město a kraj. Krajští zastupitelé odsouhlasili, že Strakonice a kraj uzavřou smlouvu o spolupráci na stavbě.

Hala by měla vzniknout v areálu strakonického gymnázia. Hrací plocha bude mít rozměry 42 krát 24 metrů. Městu podle mluvčí Markéty Bučokové dlouhodobě chybí sportovní prostory, které by sloužily lidem, spolkům i školám. O hale již v červnu informoval místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost), minulý týden schválili záměr městští zastupitelé.

„Chceme, aby ve Strakonicích vzniklo multifunkční zařízení pro školy, veřejnost, spolky a sportovní i kulturní oddíly. V režimu mimo vyučování budou zařízení moci využívat strakonické sportovní kluby a spolky," uvedl starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost).

Hala by měla mít pět šaten, kabiny a místnost pro zdravotníka i maséra. Vlastnit ji bude kraj, do správy ji dostane gymnázium. Nutným předpokladem pro stavbu je, že se povede získat dotaci z národních programů nebo fondů EU.

Strakonice loni opravily střechu zimního stadionu, která byla v havarijním stavu. Opravené jsou i střechy různých tělocvičen, kde práce stály 2,5 milionu korun. Ve městě s 24 tisíci obyvateli je desítka hal včetně tělocvičen - haly házenkářské a basketbalové, několik soukromých hal a hala firmy ČZ. Všechny jsou ale podle dřívějšího vyjádření radnice stoprocentně vytížené.

Autoři | Foto Adámoz / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Strakonice, Jihočeský kraj, Evropská unie, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice s krajem postaví sportovní halu za 60 až 90 milionů  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.