Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj se vloupal do bytu ve Strakonicích. Odnesl si věci za téměř 200 tisíc korun

Jihočeští policisté pátrají po zloději, který se na konci týdne vloupal do jednoho z bytů ve Strakonicích. Kromě elektroniky si z bytu odnes také pamětní mince, šperky nebo náboje z trezoru. Způsobená škoda byla vyčíslena na necelých 200 tisíc korun.

Do bytu v Nádražní ulici ve Strakonicích se měl zloděj vloupat ve čtvrtek 14. října mezi půl osmou ráno a jednou hodinou odpoledne. Nejdříve se dostal do domu a poté do jednoho z bytů. „Uvnitř prohledal místnosti a odcizil věci za bezmála 170 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Podle ní si měl odnést památeční a výroční mince, sluchátka značky Niceboy, zlatý prsten s černým polodrahokamem, šperky, digitální kameru, dvoje hodinky, fotoaparát, peníze nebo náboje s nervovým plynem, které vzal z trezoru. Škoda na dveřích je podle policie 15 tisíc korun.

Policisté vyzývají občany, aby byli obezřetní a všímaví ke svému okolí, především ve společných prostorách domů a do domu dovolili vstoupit jen osobám známým a důvěryhodným. „V případě zjištění pohybu a podezřelého chování cizích osob, volejte na linku 158,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky zloděj, policie, krimi, pátrání, Strakonice, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se vloupal do bytu ve Strakonicích. Odnesl si věci za téměř 200 tisíc korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.