Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Senior s Alzheimerovou chorobou odjel na kole. Pomohl mu muž ve 20 kilometrů vzdáleném měste

Šťastný konec mělo pátrání po čtyřiaosmdesátiletém seniorovi ze Strakonicka. Ten odjel odpoledne z domova na kole, což zjistila jeho manželka. Před 22. hodinou večerní dostala rodina dobrou zprávu. Muže si všiml člověk ve více než 20 kilometrů vzdáleném městě a odvezl ho domů.

Událost se stala koncem března, když přijali policisté ve 20 hodin informaci od starší ženy, která pohřešovala svého manžela. Muž navíc trpí Alzheimerovou chorobou.

„Uvedla, že svého muže naposledy viděla v půl druhé odpoledne. Když se večer vrátila domů, nikdo doma nebyl. Zjistila, že chybí i jízdní kolo. Ochod manžela proto neprodleně oznámila na Policii České republiky,“ uvedla mluvčí strakonických policistů Jaromíra Nováková.

Do pátrání se měl zapojit vrtulník

Do pátrání se zapojili policisté včetně psovoda ze Strakonic. Ti prohledávali okolí Vodňan, ulice města i místní zdravotnická ztařízení. Na místo se chystal také vrtulník, ale ten nakonec nebyl potřeba. 

„Ve 21:50 hodin přerušila pátrání pozitivní zpráva od policisty z Obvodního oddělení Vodňany, že na služebnu hledaného seniora přivezl občan Husince na Prachaticku. Uvedl, že k jejich domu v Husinci přijel starší muž na kole a zdál se být zmatený. Duchapřítomně muže oslovil. Ten ale dokázal odpovědět na jeho otázky pouze jednoslovně, slovem Vodňany,“ popsala mluvčí. 

Města Husinec a Vodňany jsou od sebe vzdálená více než 20 kilometrů. Muž z Husince proto naložil zmateného seniora a převezl ho do Vodňan, kde se ho ujali místní policisté. 

„Jednasedmdesátiletému muži z Husince patří velké poděkování. Svým činem zachránil nemocného seniora, který by se bez jeho pomoci sám domů rozhodně nedostal,“ dodala Nováková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky senior, policie, pátrání, muž, kolo, Vodňany, husinec, okres Strakonice, Česko, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior s Alzheimerovou chorobou odjel na kole. Pomohl mu muž ve 20 kilometrů vzdáleném měste  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.