Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Táborsku shořela střecha sokolovny. Škoda je deset milionů

V Sudoměřicích u Bechyně zachvátil v pátek dopoledne střechu zdejší sokolovny mohutný požár. Na místě zasahovalo celkem šest hasičských cisteren a několik jednotek hasičů. Ti s požárem bojovali nakonec čtyři hodiny, ale střecha se jim zachránit nepodařila.

K masivnímu požáru střechy sudoměřické sokolovny vyjíždělo v pátek dopoledne několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z Týna nad Vltavou, Tábora, Bechyně i Sudoměřic u Bechyně. „Zasahovali jsme se třemi cisternami a dvěma žebříky ze stanic Týn nad Vltavou a Tábor. Pomáhali nám další tři cisterny dobrovolných hasičů obcí Bechyně a Sudoměřice u Bechyně,“ informovali hasiči na Facebooku. 

V době události nikdo v sokolovně nebyl a žádný člověk neutrpěl zranění. Příčiny vzniku požáru zatím jasné nejsou a probíhá jejich vyšetřování.

Jde o další událost na jihu Čech v rozmezí posledních několika týdnů, kdy oheň způsobil vyšší škodu. Ve středu došlo k požáru traktoru na poli u Třeboně, kde se škoda vyšplhala na tři miliony, v srpnu zase při požáru kombajnu na poli u Dačic na Jindřichohradecku napáchal oheň škodu devět milionů korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto HZS JČK

Štítky požár, hasiči, HZS, střecha, sokolovna, Táborsko, Jihočeský, okres Tábor, Sudoměřice u Bechyně, Tábor, Bechyně, Týn nad Vltavou, Facebook, Česko, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Táborsku shořela střecha sokolovny. Škoda je deset milionů  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.