Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nebezpečný muž měl vyhrožovat prodavačce. Po Táborsku jezdil pod vlivem drog

Jihočeští policisté po včerejším zadržení zveřejnili podrobnější informace k muži, který se před nimi ukrýval. Třicetiletý člověk z Táborska měl v okresním městě vyhrožovat místní prodavačce napadením. Po okolí navíc jezdil pod vlivem návykových látek.

Jihočeská zásahovka zadržela muže, který měl vyhrožovat zbraní

Zásahová jednotka dnes zadržela nebezpečného muže. Podle policie se měl zadržený dopustit vydírání a vyhrožování se zbraní. Muž skončil v poutech a vyšetřovatelé podají návrh na umístění do vazby.

Muže našla zásahová jednotka včera ráno v jednom z domů na Jistebnicku nedaleko Tábora. Muž byl původně podezřelý ze spáchání trestných činů vydírání a nebezpečné vyhrožování.

„Kromě toho brázdil silnice na Táborsku bez řidičského oprávnění a pod vlivem návykových látek,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Později vyšetřovatelé zveřejnili podrobnější informace. „Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání třicetiletého muže z Táborska, který byl obviněn ze spáchání trestných činů vydírání a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestného činu vydírání se měl dopouštět tím, že pod pohrůžkou násilí nutil prodavačku jednoho z obchodů v Táboře umožnit mu krást zboží. Prodavačka ze strachu o své zdraví a život mu krádeže umožňovala tak, že jím vybrané zboží na pokladně odčipovala a on si jej bez zaplacení odnesl,“ shrnula Pokorná. 

Komisař podal návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Kriminalisté případ vyšetřují. Podle informací redakce jde o muže, po kterém policisté v uplynulých týdnech pátrali. Během vyšetřování nashromáždili tipy a včera prohledávali místa, kde by se dotyčný mohl ukrývat. V jednom případě byli úspěšní a pachatele našli. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky česko, táborsko, jistebnicko, policie, zásahová jednotka, pátrání, muž, obvinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný muž měl vyhrožovat prodavačce. Po Táborsku jezdil pod vlivem drog  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.