Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autobusoví dopravci navrhují kvůli nedostatku řidičů prázdninový provoz

Společenství autodopravců Čech a Moravy (SAČM) navrhuje kvůli nedostatku řidičů autobusů přejít na prázdninový provoz. V linkové dopravě chybí 20 tisíc profesionálních řidičů a další velké množství je v pracovní neschopnosti kvůli koronaviru. Kvůli tomu dopravci nevypravují část spojů, které zajištují dopravní obslužnost, a hrozí jim sankce od krajských úřadů. Novnářům to dnes řekl předseda společenství Bedřich Danda.

Dopravci navrhují zavedení prázdninového režimu na několik týdnů, minimálně od 20. prosince do 2. ledna. „Dané řešení může významně pomoci i v boji proti nárůstu nově nemocných, což by při současných kritických číslech a zaplnění nemocničních oddělení intenzivní péče bylo více než žádoucí,“ uvedl předseda Společenství autodopravců Čech a Moravy Bedřich Danda.

Sankce od krajských úřadů podle něj řidiče rozhodně neuzdraví, ale naopak v takto složité době zvětšují finanční problémy dopravním společnostem.

Kvůli neobsloužení spojů podle Dandy narůstá mezi cestující veřejností rychlým tempem nervozita až agresivita. Cestující čekají na další spoje i několik hodin.

SAČM je od roku 2000 zaměstnavatelským svazem. Reprezentuje převážně malé a střední podnikatele, zabývající se silniční nákladní a osobní dopravou, ale také podnikatele, kteří používají silniční motorová vozidla pro své podnikání. Sdružuje 46 členů - soukromých firem autodopravců, kteří vlastní přes 3900 vozidel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky autobusy, jižní čechy, doprava, ČR, automobilová, koronavirus, práce, správa, kraje, Česko, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusoví dopravci navrhují kvůli nedostatku řidičů prázdninový provoz  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.