Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do společnosti Jindřichohradecké místní dráhy vstoupil nový akcionář

Společnosti Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) se podařilo zažehnat hrozbu v podobě odebrání licence. Důvodem je změna mezi akcionáři, kam nově přibyl podnikatel Jan Kysela. Informoval o tom server Zdopravy.cz.

Drážní úřad podle serveru Zdopravy.cz přerušil řízení o odebrání licence. Do akcionářské struktury totiž vstoupil podnikatel Jan Kysela. Ten je podle informací z obchodního rejstříku zároveň členem správní rady společnosti JHMD.

Změnu serveru potvrdil Kysela a také dosud největší akcionář Boris Čajánek. Kysela odkoupil podíl od firmy Railway Capital, Igora Hořeního a Jana Hrušky. Nyní by tak měl disponovat 21 procenty. Nový akcionář podniká v realitách či IT. 

JHMD byla v uplynulých měsících pod soudní ochranou před věřiteli. Drážní úřad s ní pak vedl správní řízení o odejmutí oprávnění k provozování dopravy kvůli finančním problémům. To se ale podle webu Zdopravy.cz podařilo zažehnat. Přerušení zatím platí do konce března. „Řízení bylo přerušeno na základě žádosti účastníka Jindřichohradecké místní dráhy, a.s., který v žádosti o přerušení uvedl nové skutečnosti, zejména informaci o vylepšení cashflow prostřednictvím poskytnutí finančních prostředků ze strany akcionářů,“ uvedla pro server mluvčí Drážního úřadu Pavlína Straková.

Firma provozuje dopravu na téměř 80 kilometrech tratí, které jí zároveň patří. Na to přispívají kraje Jihočeský i Vysočina. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jindřichohradecké místní dráhy

Štítky Jindřichohradecké místní dráhy, jindřichův hradec, doprava, vlak, firma, Drážní úřad, Railway Capital

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do společnosti Jindřichohradecké místní dráhy vstoupil nový akcionář  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.