Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeské sanitky míří na Ukrajinu. Pomáhat budou ve městě Buča

Z jižních Čech vyrazily tři sanitky, které budou pomáhat v ukrajinském městě Buča. Dar schválili na nedávném jednání krajští zastupitelé, kterým osobně poděkoval velvyslanec v České republice Jevhen Perebyjnis.

O vyslání sanitek na Ukrajinu informovala Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. „Sanity dnes v dopoledních hodinách předali zástupci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje (ZZS JK) v čele s jejím ředitelem Markem Slabým,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Do města Buča zamířily tři vozy. Kraj je mohl uvolnit, protože zdravotníci dostanou nové sanitky. „Máme potvrzeno, že dostaneme nová objednaná vozidla. Tyto tři vozy by kraj standardním způsobem prodával, jsou plně funkční. Díky dodávce nových vozů si to můžeme dovolit,“ řekl Drbně v dubnu ředitel ZZS JK Marek Slabý.  

Krajští zastupitelé schválili také vyslání dvou traktorů a jednoho nakladače. „Chtěl bych panu hejtmanovi poděkovat za rychlou reakci na ten můj trochu nestandardní požadek, který jsem udělal přes sociální sítě, když jsem dostal během svátků žádost od starosty města Buči,“ řekl po jednání zastupitelů ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis a poděkoval také všem přítomným zastupitelům, kteří byli pro. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Jihočeského kraje

Štítky sanitka, Jihočeský kraj, pomoc, urkajina, Česko, Buča, Ukrajina, Jevhen Petrovyč Perebyjnis, Marek Slabý, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské sanitky míří na Ukrajinu. Pomáhat budou ve městě Buča  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.