Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nezaměstnanost na jihu Čech opět klesla. Práci hledalo bezmála 11 tisíc lidí

Na konci dubna evidovaly jihočeské úřady práce přes 10 700 uchazečů o zaměstnání. Ve srovnání s předchozím měsícem je číslo o zhruba tisíc nižší. Jihočeský kraj má v republikovém srovnání druhou nejnizší míru nezaměstnanosti.

Na jihu Čech byla v dubnu nezaměstnanost 2,4 procenta, nižší byla pouze v Pardubickém kraji. Opět došlo k poklesu, v dubnu statistici informovali o hodnotě 2,6 procenta. 

„Ke konci měsíce dubna bylo na území Jihočeského kraje evidováno 10 735 uchazečů o zaměstnání, z toho dosažitelných bylo 9 484 osob. Meziměsíčně se počet nezaměstnaných osob v kraji snížil o 9,3 procenta. Obdobný trend vykazovaly všechny jihočeské okresy. V porovnání s minulým měsícem zaznamenal nejvyšší pokles počtu uchazečů o zaměstnání okres Jindřichův Hradec, a to o 13,8 procenta,“ informovala v tiskové zprávě Pavlína Kubíková z Krajské správy Českého statistického úřadu (ČSÚ) v Českých Budějovicích. V březnu práci hledalo přes 11 800 Jihočechů.

Nezaměstnanost na jihu Čech klesla o téměr půl procenta. Volných míst bylo méně

Ke konci března hledalo práci přes 11 800 Jihočechů, což je o zhruba 1,5 tisíce méně než v únoru. Nezaměstnanost v Jihočeském kraji klesla na 2,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

V dubnu ubyl také počet nabízených míst. Pobočky úřadu práce jich nabízely celkem 20 038, v březnu jich bylo o zhruba dvě stovky více. Na jedno místo připadalo v kraji 0,5 uchazečů, což je pátá nejnižší hodnota v republice. Mezi uchazči převažovali v dubnu hlavně lidé ve věku od 55 do 59 let. 

„Zaměstnavatelé mají zájem o dělníky výstavby budov, obsluhu vysokozdvižných vozíků, montážní dělníky, řidiče nákladních automobilů a tahačů, zedníky, ostatní pomocníky ve výrobě nebo uklízeče a kuchaře,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nezaměstnanost, jižní čechy, statisitka, čsú, úřad práce, Česko, Úřad práce České republiky, povolání, Jihočeský kraj, Český statistický úřad, Pardubický kraj, Kateřina Beránková, Jindřichův Hradec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost na jihu Čech opět klesla. Práci hledalo bezmála 11 tisíc lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.