Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Blíží se výstavba domova pro seniory v Písku. Bude tam 57 míst

Už 11. července začnou v Písku práce spojené s budováním nového domova pro seniory v Sovově ulici. V první řadě je potřeba zbourat výměníkovou stanici. Hotovo má být za necelé dva roky. V areálu bude poté 57 míst.

Město v Sovově ulici přestaví stávající objekt a vybuduje tam domov pro seniory. „Výměníkovou stanici je třeba zbourat, aby na pozemku vzniklo místo pro zařízení nutná pro samotnou stavbu. Bude bohužel také nutné na výjimku pokácet několik dřevin v době vegetace, které však budou podle projektové dokumentace nahrazeny,“ uvedl v tiskové zprávě Michal Fiedler z odboru investic a rozvoje.

Kácet se bude na etapy. Celkem tam zmizí 15 z 31 stromů. V budově bývalého internátu bude 57 míst v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích. Město zakázku vysoutěžilo za 183,7 milionu korun bez DPH. Dodavatelem je firma Strabag. 

„Stavební práce zahrnují kromě přestavby interiérů také vybudování nástavby nebo přístavbu pro kuchyň, kde bude možné připravovat až tisíc jídel pro seniory v domově i ve městě. V plánu jsou také terénní úpravy, vybudování parkoviště, chodníků, rekreační zahrady a sadové úpravy okolo objektu,“ shrnula mluvčí města Petra Měšťanová

Klienti tam využijí také nejrůznější aktivity, v budově firma postaví společenský sál pro přednášky či koncerty. Vznikne tam také recepce a zázemí pro zaměstnance. Zařízení bude provozovat zapsaný ústav, který město pro tyto účely založí, dodala mluvčí. Hotovo má být za 22 měsíců od začátku prací. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Písek, domov, senior, výstavba, investice, domov pro seniory, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se výstavba domova pro seniory v Písku. Bude tam 57 míst  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.