Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kaštanová alej ve Velenicích prořídla. Město nechá prověřit stav stromů

V Českých Velenicích stále řeší následky silné bouřky, která se městem u česko-rakouských hranic prohnala na konci června. Silný vítr tam vyvrátil desítky stromů nejen v oblíbené kaštanové aleji. Základní úklid je hotový, město ale ještě povolá odborníky, aby zkontrolovali stav ostatních stromů.

Na vyčíslení škod je zatím brzo, řekl Budějcké Drbně místostarosta Pavel Chabiniok. „To základní už je odklizeno, nyní nás čeká druhá fíze. Musíme zjistit, v jakém stavu jsou ostatní stromy, protože ty polámané padaly přes zdravé,“ popsal redakci. 

Na začátku příštího týdne proto do města přijedou dendrologové, aby provedli odborný průzkum. „Odborníci nám pomohou zjistit, zda je nutné některé další stromy pokácet či ořezat některé větve, aby neohrožovali kolemjdoucí,“ vysvětlil místostarosta města na Jindřichohradecku.

VIDEO: Bouřka poničila oblíbenou alej v Českých Velenicích. Leží tam desítky stromů

Silná bouřka v noci na středu poničila kaštanovou alej v Českých Velenicích na Jindřichohradecku. Silný vítr tam vyvrátil desítky stromů a lámal větve. Podle starosty zatím není jasné, jak velké škody jsou. Úklid potrvá několik dnů.

Nyní na žádném místě neplatí zákaz vstupu. Místostarosta vzkázal, že by se lidé zatím měli vyhýbat kaštanové aleji v centru města. Chodník, který vede vedle aleje, je bezpečný. 

Právě oblíbená kaštanová alej v okolí nádraží prořídla. „Je tam úsek, kde jsme přišli o spoustu stromů. Budoucnost aleje bude nejspíš řešit další vedení města, některé stromy nejsou v dobré kondici a bylo by možné je nahradit novými, zatím jsme to ale neřešili,“ dodal místostarosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Jankuliak

Štítky alej, české velenice, bouřka, strom, déšť, počasí, Drbna.cz, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaštanová alej ve Velenicích prořídla. Město nechá prověřit stav stromů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.