Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celníci zajistili téměř 180 kilogramů masa v nevhodných podmínkách

Díky jihočeským celníkům se do prodeje nedostalo maso, které převážel řidič v nevhodných podmínkách z Německa. Při kontrole zajistil celní úřad 174 kilogramů masa a masných výrobků. Ke zboží navíc řidič neměl potřebné doklady.

„​Příslušníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj v rámci republikové akce s názvem „ICE“ zaměřené na kontrolu chladicích návěsů a kontejnerů v nákladní dopravě zjistili celkem 174 kg masa a masných výrobků převážených v nevhodných podmínkách,“ informoval mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj Radek Kréda.

Auto zastavili celníci na česko-německém hraničním přechodu Strážný. Když nahlédli do nákladového prostoru, zjistili, že řidič převáží volně ložené maso a masné výrobky bez jakéhokoli označení. Ke zboží navíc muž nepředložil nepředložil platné průvodní doklady.

„Na místo přizvaní inspektoři krajské veterinární správy provedeným šetřením zjistili v nákladovém prostoru vozidla volně ložené telecí maso, celá kuřata, masové koule z vepřového masa, sekanou z vepřového masa, plněná střeva a krev v plastových krabičkách o celkové hmotnosti 174 kg. Jelikož maso, masné výrobky a polotovary neměly žádné označení a řidič nepředložil platné průvodní doklady, rozhodli pracovníci veterinární správy o zajištění potravin. Inspektoři dále zjistili, že řidič pro přepravu těchto výrobků nemá potřebnou registraci u krajské veterinární správy,“ shrnul Kréda. 

Celníci pak vše znehodnotili modrou barvou a rozhodli o převozu materiálu k likvidaci v kafilérii. 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Jihočeský kraj

Štítky maso, celní správa, jižní čechy, Německo, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zajistili téměř 180 kilogramů masa v nevhodných podmínkách  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.