Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci úřadu nechali vysázet tisíce rosltlin. Vandalové je poškodili

Na několika místech nechali zaměstnanci píseckého městského úřadu vysázet nejrůznější květiny. Rostliny mají příští rok zkrášlit ulice. Tento plán ale kazí místní vandalové, kteří záhony rozdupali a někde dokonce hlínu odnesli.

Jaro je daleko, ale zahradnicí města řeší podobu záhonů s předstihem. Společně s koordinátorem městské zeleně proto vybrali rostliny, které mají příští rok zkrášlit Písek. 

„Okolo pěti tisíc cibulí tulipánů se opět vysázelo na Velkém náměstí. Jedná se o plnokvěté tulipány připomínající vzdáleně květy pivoněk, tentokrát v tónech červené, žluté a bílé barvy,“ informoval v tiskové zprávě Tomáš Gareis z odboru životního prostředí.

Cibuloviny mají být také v Palackého sadech, a to na záhonech pod sochou Adolfa Heyduka a Františka Palackého. „Hledali jsme způsob, jak prostor parku pro návštěvníky ještě více zatraktivnit. Proto jsme pro následující jaro vyměnili pryskyřníky, macešky či pomněnky za oko ale i nos beroucí směs s názvem Energy,“ přidal Ondřej Kofroň z odboru životního prostředí. 

Směsi dominují oranžově kvetoucí královské řebčíky, červené a jemně růžové tulipány a jasně zářící drobné žluté narcisy s intenzivní vůní. Různobarevné krokusy se pak objeví v kruhu pod jasanem u Reinerů.

Záhony se však rychle staly terčem vandalů. Na některých místech neznámí pachatel či pachatelé záhony pošlapali, někde odvezli zeminu. „To, že se najdou zloději a výsadby ukradnou je vizitka naší společnosti a ukazuje, jak je „vyspělá.“ Bohužel se s tímto nešvarem setkáváme na různých plochách opakovaně v průběhu celého roku. Může to dojít do stavu, že město do toho přestane dávat finance a pocítí to všichni občané Písku. Věřím, však že tato situace nenastane,“ dodal Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky Písek, město, záhon, květina, vandal, tulipán, životní prostředí, František Palacký, Adolf Heyduk, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci úřadu nechali vysázet tisíce rosltlin. Vandalové je poškodili  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.