Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město odmítlo navýšení ceny za opravu ulice kvůli válce na Ukrajině

Obyvatelé Jindřichova Hradce dlouho vyhlíželi dokončení rekonstrukce důležité Václavská ulice. Stalo se tak v polovině října, ale pro město tím příběh neskončil. Vybraná firma totiž žádá o navýšení ceny kvůli válce na Ukrajině. Radní to odmítli.

Čtvrtá etapa opravy Václavské ulice začala 2. května a skončila 14. října, kdy začal zkušební provoz. Smlouvu město uzavřelo se společnosti Eurovia CS v dubnu za částku 19,6 milionu korun včetně DPH. Při investici firma opravila ulici včetně vodovodu a splaškové kanalizace.

„Firma Eurovia CS následně doručila městu žádost o navýšení ceny díla z důvodu zásahu vyšší moci v podobě války na Ukrajině. Tato situace podle společnosti způsobila růst cen stavebních materiálů nebo pohonných hmot,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí města Eliška Čermáková

Společnost zažádala o navýšení v hodnotě zhruba 200 tisíc korun včetně DPH. „Rada města neschválila navýšení ceny díla s tím, že nárůst cen byl zřejmý už při podpisu smlouvy a válku na Ukrajině není možné považovat za zásah vyšší moci,“ sdělila Čermáková. Budějcká Drbna kontaktovala také společnost Eurovia, ta na dotaz nereagovala. 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, investice, město, oprava, silnice, válka, ruská invaze na Ukrajinu, Eurovia CS, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město odmítlo navýšení ceny za opravu ulice kvůli válce na Ukrajině  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.