Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Domov pro seniory v Písku se prodraží o několik milionů korun

Příští rok by měla skončit rekonstrukce objektu v písecké Sovově ulici, kde vzniká nový domov pro seniory. Investice se ale kvůli nečekaným okolnostem prodraží, a zároveň dojde k mírnému zpoždění. Po dokončení tam vznikne 57 lůžek.

Město o tom informovalo v tiskové zprávě. Budova v Sovově ulici se upravuje pátý měsíc. Zmizela střecha, aby vzniklo nové patro, a kromě jiného vybraná firma odstranila omítky. 

„Rekonstrukce takového rozsahu se bohužel nikdy neobejde bez problémů. Během postupujících prací se vždy objeví záležitosti, se kterými nemohl projektant počítat. A stejně je tomu i u rekonstrukce budovy v Sovově ulici. Vznikají kvůli tomu vícepráce, které s sebou nesou náklady navíc, a bohužel i posunutí termínu dokončení stavby,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Michal Přibáň (ODS).

Radní v listopadu schválili dodatek ke smlouvě s firmou Strabag. Ten prodlužuje termín dokončení o 15 dní a navyšuje cenu o zhruba 4,3 milionu korun bez daně.

„Podle statického posudku je třeba vyměnit stropní panely ve druhém nadzemním podlaží, které nelze považovat za dostatečně únosné. Generální projektant proto předložil revizi projektové dokumentace, která řeší bourání stávající stropní konstrukce a doplnění nového ocelobetonové stropu. Současně s prováděním bouracích prací bude třeba staticky zajistit okolní konstrukce a obvodové stěny,“ popsal Přibáň. Výměna stropní konstrukce vyjde na téměř jeden milion korun bez daně.

Kromě toho se ukázalo, že základy nejsou v tak dobrém stavu, jak se očekávalo. Následovat bude sanace a základy dva metry pod úrovní terénu bude potřeba zbourat. „Vícepráce se vyšplhají na zhruba 1,3 milionu korun bez daně,“ popsala mluvčí města Peta Měšťanová

Rekonstrukce by měla skončit v polovině roku 2024. O rok později tam zamíří první klienti, pro které vznikne 57 lůžek v jedno a dvoulůžkových pokojích. Vznikne také recepce, zázemí pro personál, parkoviště či rekreační zahrady. Celkem akce vyjde na zhruba 200 milionů korun bez daně. 

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky písek, rekonstrukce, internát, jižní čechy, česko, domov, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory v Písku se prodraží o několik milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.