Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do strakonické nemocnice se vrací roušky. Kvůli respiračním onemocněním tam omezují návštěvy

Nemocnice Strakonice ode dneška omezuje návštěvy ve svém areálu. Důvodem je šíření respiračních onemocnění. Lidé tam nesmí s příznaky, a zároveň je nutné na oddělení nosit ochranu dýchacích cest.

Nemocnice o tom informovala v tiskové zprávě. „S ohledem na narůstající počet akutních respiračních onemocnění stanovuje Nemocnice Strakonice s platností od 13. 12. 2022 omezení pro návštěvy,“ uvedla v oznámení mluvčí nemocnice Kateřina Koželuhová a vyjmenovala jednotlivá opatření. 

Do areálu nesmí lidé, kteří mají příznaky respiračního onemocnění. Před vstupem na oddělení by lidé měli použít dezinfekci. 

„Po celou dobu pobytu na oddělení používejte ochranu dýchacích cest - minimálně ochrannou roušku, lépe respirátor FFP2 / FFP3),“ popsala Koželuhová. Lidé by zároveň měli omezit délku návštěvy na maximálně 20 minut. U lůžka mohou být maximálně dvě osoby. 

Počet pacientů s respiračními chorobami na jihu Čech stoupá. Hygienici nyní evidují 1 272 případů na 100 tisíc obyvatel, což je téměř o 15 procent více než o týden dříve.

„Letošní či loňská nemocnost odpovídají z dlouhodobého hlediska zimnímu období, kdy sezonu zvýšeného výskytu akutních respiračních infekcí registrujeme zhruba od listopadu do března. Rok 2020 byl ovlivněn výskytem SARS-CoV-2 a samozřejmě protiepidemickými opatřeními, jako bylo nošení roušek a respirátorů, které samozřejmě bránily i přenosu dalších respiračních infekcí,“ uvedla v tiskové zprávě ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Dodala, že lidé si při koronaviru zvykli nosit ochranu úst. „Věřím, že stigmatu dobrovolného nošení respirátoru na veřejnosti jsme se snad již zbavili. A samozřejmě druhým důležitým opatřením je v tuto chvíli prostá lidská ohleduplnost. Když mám příznaky, je třeba zůstat doma a nešířit onemocnění dál, ve škole nebo na pracovišti. Prevence je vždy levnější a jednodušší než léčba následků,“ dodala. řekla.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky nemocnice, strakonice, návštěvy, omezení, česko, jihočeský kraj, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do strakonické nemocnice se vrací roušky. Kvůli respiračním onemocněním tam omezují návštěvy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.