Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zmatený muž se ztratil na Vrbenských rybnících. Našel ho psovod

Dlouhou noc za sebou mají českobudějovičtí policisté. Ti v noci z 30. dubna na 1. května pátrali po muži, kterého pohřešovala jeho manželka. Dotyčný se nevrátil z procházky se psem. Hledaného se podařilo vypátrat druhý den ráno.

Žena viděla svého manžela naposledy 30. dubna po obědě. Šel se projít se psem na Vrbenské rybníky. Okolo 23. hodiny strážníci našli psa, ten ale pobíhal v ulicích bez svého pána. 

„Na prvního máje kolem třetí hodiny ranní se do pátrání po pohřešovaném muži, jehož zmizení oznámila jeho manželka na obvodní oddělení policie Čtyři Dvory, zapojil policejní psovod se služebním psem Marcem. Policejní psovod se v noci vydal propátrávat terén kolem Vrbenských rybníků, kde se svým služebním psem prohledával tamní louky, lesní porosty, cesty kolem rybníků, dále propátrával cesty vedoucí až k Zavadilce a Haklovým Dvorům,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Pátrání končilo v ranních hodinách. Psovod se poté vydal směrem z centra k Hlincově Hoře, kde si všiml na jedné z křižovatek muže odpovídajícího popisu. Policisté dotyčného ztotožnil a ukázalo se, že jde pohřešovaného. 

„Muž byl zmatený a hovořil z cesty, policejní psovod přivolal zdravotnickou záchrannou službu, muže doprvodil k ošetření a vyčkal příjezdu rodiny,“ dodala Krausová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Policie ČR a František Linduška

Štítky české budějovice, vrbenské rybníky, pes, policie, pátrání, muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmatený muž se ztratil na Vrbenských rybnících. Našel ho psovod  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.