Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Všude jsou policisté, psali lidé při pátrání. Zda hledali vraha, není jisté

Rozsáhlé pátrací akce si v úterý večer všimli lidé z Kaplice a okolních obcí. Policisté tam hledali pachatele podezřelého z majetkové trestné činnosti a žhářství. Není vyloučeno, že jde o muže spojeného s násilným trestným činem v Dolním Dvořišti, při kterém zemřela čtyřiačtyřicetiletá žena. Budějcké Drbně to řekla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Jihočeští policisté vyšetřují od pondělního večera incident, ke kterému mělo dojít v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Podle prvotních informací policie mluvila o podezřelém úmrtí. Dnes upřesnila, že případ vyšetřuje jako násilný trestný čin....

„Měli jsme zásahovku na zahradě,“ psala do jedné z kaplických facebookových skupin místní obyvatelka. Další připsala, že se zásahová jednotka pohybovala také v Malontech, což je obec vzdálená asi 10 kilometrů od Kaplice na Českokrumlovsku.

„Byla to pátrací akce po pachateli majetkové trestné činnosti a žhářství,“ řekl Budějcké Drbně policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. K těmto činům mělo dojít v okolí Dolního Dvořiště. Do pátrání se zapojil také vrtulník. 

„Vnímali jsme, že je v ulicích větší počet policistů. Na sociálních sítích lidé řešili, kde se pohybují policejní auta. Pochopitelně se to řeší, někteří místní jsou z toho nervózní,“ řekl Budějcké Drbně starosta Kaplice Radek Ježek (Nezávislí).

Není vyloučeno, že jde o pátrání po člověku, který je spojený s násilným trestným činem z pondělního večera. Tehdy zemřela čtyřiačtyřicetiletá žena.

„Kriminalisté stanoví další postup podle výsledků soudní pitvy. Aktuálně vyhodnocují zajištěné stopy a hledají svědky,“ vzkázali policisté na sociální sítí X.

Podle informací redakce bylo pátrání negativní a doposud se nepodařilo najít pachatele majetkové trestné činnosti a žhářství ani násilného trestného činu.

V centru Dolního Dvořiště zatím hoří několik svíček. Objevily se před domem, na kterém visí plakát Pension Club Pamela. Reportér serveru Novinky.cz mluvil s manželem zavražděné ženy. „Muž rumunské národnosti uvedl, že pachatelem by mohl být jistý Aleš,“ uvedl zpravodajský web.

Dolním Dvořištěm se mezitím šíří nejrůznější spekualce o tom, co se stalo. Podle některých místních se žena živila prostitucí. To Budějcké Drbně potvrdil jeden z místních a stejnou informaci sdělila další obyvatelka Dolního Dvořiště serveru Novinky.cz.

Zvlášť závažný zločin vraždy řeší jihočeští kriminalisté. V Lipně nad Vltavou svědek nalezl v kontejneru na posyp u jednoho z místních bytových domů tělo novorozence. Vyšetřovatelé žádají případné svědky, aby volali na linku 158.

Jde o druhé násilné úmrtí v letošním roce v Jihočeském kraji. Od července policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky jihočeský kraj, policie, kaplice, dolní dvořiště, pátrání, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všude jsou policisté, psali lidé při pátrání. Zda hledali vraha, není jisté  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.