Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo uzavře sektor pro domácí kotel. Vypadněte, vzkazují fanoušci

Jeden prohřešek a dost. Vedení českobudějovického Dynama naplnilo varování, které vyslalo směrem ke svým fanouškům. Za vhazování dýmovnic na hřiště při utkání s Plzní se proto ve středu uzavře sektor pro domácí kotel. V odpoledních hodinách se na sociálních sítích objevilo také vyjádření fanoušků. Ti vzkázali, že do odvolání bojkotují domácí zápasy.

Je to ostuda. Z boje neutíkám, říká trenér Dynama po prohře v Plzni

Již šestou ligovou prohru v řadě si fotbalisté českobudějovického Dynama přivezli z Plzně. Trenér Tomáš Zápotočný po utkání jen těžko hledal slova. Řekl, že výkon Jihočechů byla ostuda. Zároveň dodal, že se tímto způsobem liga hrát nedál. Už ve...

Klub o tom informoval v tiskové zprávě. „V reakci na chování části svých fanoušků v rámci nedělního ligového utkání Dynama s Viktorií Plzeň se klub rozhodl uzavřít během středečního zápasu s Hradcem Králové sektor domácích fanoušků,“ stojí v úvodu.

Vedení vzkázalo, že si uvědomuje vážnost svého rozhodnutí, které je reakcí na chování fanoušků během nedělního utkání proti Viktorii Plzeň. 

„Hráči si váží podpory fanoušků na venkovních stadionech. Nicméně, narušování průběhu utkání vhazováním dýmovnic na hrací plochu, a to dokonce do blízkosti samotných fotbalistů, je pro náš tým zcela kontraproduktivní a překračuje tolerovatelné hranice chování. V návaznosti na tento incident je navíc možné ze strany disciplinární komise Ligové fotbalové asociace očekávat disciplinární řízení s naším klubem,“ vzkázali zástupci klubu.

Sektor se uzavře ve středu pro utkání s Hradcem Králové. Jde zároveň o poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce. 

Na instagramovém účtu Budweis Fanatics se v pondělí objevilo vyjádření části fanoušků. Ti vzkázali, že nejsou ochotni tolerovat nekompetenci vedení. 

„13 proher hoši... my rozhodně nejsme problém Dynama. Problém je jinde a všichni to víte. Na Vašich FB stránkách dostáváte kotel za to, jak topíte Největší Jihočeský Fotbalový Klub někde na úrovni konečníku. Vaše pozice je hodně slabá a skončí to pádem na dno. Běžte si psát do redakcí, dělat byznys, ale VYPADNĚTE z Dynama! Až do odvolání Bojkotujeme domácí zápasy,“ stojí v prohlášení

Chování fanoušků komentoval také PR manažer plzeňské Viktorie Václav Hanzlík. „Sundali jsme sítě v sektoru hostů, aby měli fanoušci lepší výhled. S nikým problem nebyl. Gratuluju "příznivcům" ČB. Jsou první. Borci!“ napsal na sociální síť X. 

O možném uzavření sektoru domácích fanoušků se mluvilo na besedě vedení klubu s permanentkáři. Řeč došla mimo jiné na naplánované setkání s jádrem fanoušků, kam ale měl podle zástupců klubu nakonec přijít pouze jeden člověk. 

„Pan doktor (Vladimír Koubek, majitel Dynama, pozn. redakce) pak bouchl do stolu a řekl dost. Od této doby, když bude nějaké pyro a podobně, zavřeme vám sektor domácích a nebudete tam chodit,“ shrnul při besedě manažer A-týmu Ivo Táborský.

Výsledková krize, přestupy i nový partner. Vedení Dynama se potkalo s fanoušky

Necelá dvacítka permanentkářů využila možnost popovídat si s vedením českobudějovického Dynama. Majitel klubu Vladimír Koubek, sportovní vedení i trenéři odpovídali na otázky, které se týkaly současné výsledkové krize, přestupů i plánů do...

„Já jsem rád, že jedou, je dobře, že fandí. Ale nesmí porušovat ty věci, které jsou zakázané, tedy pyro a vandalismus,“ shrnul s tím, že od takového chování se chce klub distancovat. Táborský dodal, že nejvíce si klub váží právě permanentkářů.

Ne všichni fanoušci, kteří jsou součástí kotle, však chování v Plzni podporují. „Souhlasím s vámi, tohle tam vůbec nepatří toto chování,“ napsal na sociální síti X do diskuse jeden z fanoušků

České Budějovice neprožívají vydařené období. Včetně poháru Jihočeši prohráli sedm utkání v řadě. To odnesl trenér Marek Nikl, který už v Dynamu nepůsobí. Tomáš Zápotočný ve funkci pokračuje. 

„Beru to na sebe, jsem za ten tým zodpovědný. Z boje neutíkám. Zítra si to s vedením vyhodnotíme a budeme se bavit. Ve středu nás čeká další důležitý zápas s Hradcem Králové,“ řekl Zápotočný v neděli večer, kdy Dynamo pětkrát inkasovalo na hřišti Plzně. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, sport, fotbal, plzeň, stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Jech

Jestli je chcete potrestat, tak je naopak nažeňte na stadion a přinuťte je sledovat předvedený "výkon" až do konce.

Středa, 13. prosince 2023, 07:45Odpovědět

Jan Strapina

Když se chovaj tito pseudo fanoušci jako dobytek a né jako lidi tak co se diví?!Dobře jim tak!

Úterý, 12. prosince 2023, 08:10Odpovědět

Dynamo uzavře sektor pro domácí kotel. Vypadněte, vzkazují fanoušci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.