Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejkrásnější stromeček mají České Budějovice, rozhodli čtenáři Drbny

V centru Českých Budějovic stojí nejkrásnější vánoční strom na jihu Čech. V anketě o tom rozhodli čtenáři Budějcké Drbny. Ti své hlasy rozdělovali mezi stromy v jihočeských okresních městech. Kdo obsadil druhé a třetí místo?

Výhru okomentovala primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová (ODS). 

„Je to veliká radost. Stromeček je tím nejkrásnějším a zdobí nám to nejkrásnější adventní městečko, které v Českých Budějovicích máme. To si nemyslím jen já, protože bylo městečko v The Times v top desítce nejkrásnějších adventních měst v Evropě. Výhra v anketě Budějcké Drbny nám dělá velkou radost. Hřeje mě to u srdce,“ vzkázala primátorka s úsměvem. 

Na budějckém náměstí rozsvítili osmnáct metrů vysokou jedli

Zaplněné Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích dnes i přes intenzivní sněžení sledovalo rozsvícení vánočního stromu. Před radnicí stojí 18 metrů vysoká jedle z Kaliště. Darovala ji rodina, která měla obavy z toho, že se strom nakláněl....

V anketě hlasovalo více než tři a půl tisíce čtenářů. Českobudějovický strom získal téměř 60 procent hlasů. Městu ho darovala rodina Medvecových z Kaliště. Strom se začínal naklánět a majitelé se obávali, aby nespadl. Rozhodli se proto jedli věnovat městu.

Druhé místo v anketě obsadil strom, který stojí v centru Tábora. Tam mohou návštěvníci a obyvatelé města vidět 12 metrů vysoký smrk ztepilý z Hodušína u Opařan. Táboru ho věnovali manželé Mandelíkovi.

ANKETA: Jihočeská města rozsvítila vánoční stromky. Který je nejhezčí?

Před nedávnem rozsvítila vánoční stromy na náměstích všechna okresní města v Jihočeském kraji. Jaký strom se povedl nejvíc? V anketě o tom mohou rozhodnout čtenáři Budějcké Drbny.

Stejně vysoký smrk stojí na Velkém náměstí v Písku. Ten obsadil třetí příčku. Městu jej darovali manželé Kudějovi a paní Macáková. 

Do tradiční ankety zařazuje Budějcká Drbna vánoční strom z krajského města a všech okresních měst. Fotografie zaslali redakci zástupci radnic.

Které město má nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo3689 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Staněk

Štítky anketa, jihočeský kraj, české budějovice, tábor, písek, strakonice, prachatice, český krumlov, jindřichův hradec, strom

Nejkrásnější stromeček mají České Budějovice, rozhodli čtenáři Drbny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.