Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena našla psa ve vážném stavu. Boj o život prohrál

, aktualizováno 23. ledna 2024, 14:14

V Táboře zemřel pes, jehož život od včerejška zachraňovali veterináři. Svědkyně zvíře našla v podvyživeném stavu v pondělí nad ránem. Přivolala strážníky, kteří zvíře převezli do útulku. Zraněním ale pejsek podlehl.

Žena psa našela po třetí hodině ráno. Zvíře bylo ve vážném stavu.

„Hlídka vyjela na základě oznámení do Havanské ulice, kde se vyskytoval bezprizorní pes, pravděpodobně plemene rhodéský ridgeback. Oznamovatelce události se podařilo psa udržet na místě do příjezdu strážníků. To nebyl až tak velký problém, protože pes byl značně podvyživený, ležel v trávě a nebyl schopen chůze,“ popsal včera zástupce velitele a mluvčí táborských strážníků Pavel Šimek.

Žena našla v trávě podvyživeného psa. Veterináři bojují o jeho život

Smutný pohled se naskytl ženě z Tábora. Ta našla v trávě podvyživeného psa, který byl očividně ve špatném stavu. Svědkyně proto přivolala městskou policii a hlídka zvíře převezla do útulku. Veterináři nyní bojují o jeho život.

Hlídka psa poté převezla do útulku. Jeho zástupci později informovali o tom, že se o pejska starají veterináři, kteří bojují o jeho život. Příběh má ale nakonec smutný konec. Přes všechnu snahu a maximální nasazení všech totiž zraněním podlehl. 

„Děkujeme Vám za zájem o jeho osud. Víme, že je to pohled a příběh, který chytí za srdce. Pro nás je v jistém směru stejný, jako každý jiný. Vždy děláme maximum, ať už daný pes či kočka potřebuje v rámci maxima cokoliv. Stejně tak jsme schopni se postarat o pejsky a kočičky v jakémkoliv stavu a nikdy je nesvěřujeme do péče jiné organizace. Byť si Vašich nabídek velmi vážíme,“ vzkázali zástupci útulku ve facebookovém příspěvku.

„Je nám líto, že jsme nemohli přinést lepší zprávy. Všichni jsme si je moc přáli,“ dodali. Zástupci útulku případ předají Krajské veterinární správě k prošetření. 

V úterý odpoledne případ okomentoval Pavel Šimek prostřednictvím facebookového profilu táborských strážníků. „Dnes 23. ledna byl smutný případ zuboženého ridgebacka, kterého se přes veškerou snahu veterinářů nepodařilo zachránit, strážníky zadokumentován a se všemi zjištěnými poznatky včetně osoby pravděpodobného majitele předán Policii ČR k prošetření, zda nedošlo ke spáchání trestného činu týrání zvířat,“ uvedl. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek Tábor

Štítky tábor, pes, jihočeský kraj, městská policie

Žena našla psa ve vážném stavu. Boj o život prohrál  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.