Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidiče navedla navigace na sjezdovku. Naboural do sloupu lanovky

Netradiční nehodu vyšetřovali minulý týden jihočeští policisté. Ti vyjížděli do skiareálu na Českokrumlovku, kde narazil řidič do sloupu vleku. Osmnáctiletého mladíka tam měla "vyhnat" navigace.

O nehodě informoval dnes policejní mluvčí Miroslav Šupík. Nehoda se stala minulý týden ve čtvrtek. Mladý řidič havaroval ve Skiareálu Chmelná na Českokrumlovsku a podle policie ji sám způsobil.

Do míst, kde se v zimě pohybují lyžaři, ho měla "vyhnat" navigace. „Řidič na tomto zřejmě neshledal nic divného, a tak se na sjezdovku skutečně vydal. Že se ne vždy vyplatí věřit navigaci, zjistil řidič záhy. S vozidlem totiž na sjezdovce nezvládl řízení, následkem čehož dostal smyk a narazil do jednoho ze sloupů lanovky. Nehoda se obešla bez zranění,“ popsal Šupík.

Test na alkohol byl negativní. Škoda na vozidle je nejméně dva miliony korun. „Poškození na konstrukci sloupu lanovky bylo vyčísleno na nejméně 100 tisíc korun,“ dodal Šupík.

Protože nedošlo k incidentu na silnici, nešlo o dopravní nehodu. Policisté tak případ zaevidovali jako škodní událost, vysvětlil mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, sjezdovka, auto, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče navedla navigace na sjezdovku. Naboural do sloupu lanovky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.