Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po požáru už je Dům s pečovatelskou službou opravený. Klienti jsou zpět

Ve Větřní na Českorkumlovsku skončila rekonstrukce Domu s pečovatelskou službou. Objekt poničil nedávný požár, po kterém se museli klienti vystěhovat. Nyní už jsou všichni zpět.

Dům hořel krátce před koncem loňského roku, 29. prosince večer. Později se ukázalo, že požár vznikl kvůli svíčce na adventním věnci. Při požáru ošetřili záchranáři devět lidí. Škoda na domu byla asi tři miliony korun, hasiči uchránili majetek v hodnotě deseti milionů, řekl náměstek hejtmana a starosta Větřní Antonín Krák (ČSSD).

„Téměř polovina evakuovaných obyvatel našla útočiště u svých rodin, nicméně pro sedm klientů zařízení, včetně jednoho vozíčkáře, bylo nezbytné zajistit náhradní ubytování,“ zavzpomínal letos v únoru Krák.

Už 29. prosince večer přijela na místo ředitelka Domova důchodců v Horní Plané Renata Březinová. Ta nabídla možnost ubytování klientů, kteří během chvilky přišli o střechu nad hlavou.

Požár pečovatelského domu ve Větřní vznikl nejspíš od svíčky na adventním věnci

Požár domu s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku vznikl kvůli svíčce na adventním věnci. Měl ji v bytě zapálenou muž, který skončil s popáleninami ve vážném stavu v pražském traumacentru. Šest klientů domu, kteří noc na sobotu...

„Paní ředitelka Březinová okamžitě nabídla pomoc a možnost ubytování pro naše seniory. Tuto nabídku jsme s vděčností přijali a sedm seniorů bylo bezodkladně přemístěno do Horní Plané, kde nalezli dočasné obydlí a péči až do začátku února,“ řekl Krák a poděkoval celému domovu v Horní Plané.

„Tato událost nám připomněla sílu, ochotu a solidaritu krajských organizací v našem regionu. Znovu se potvrdilo, že rychlá pomoc je dvojnásob účinná,“ dodal Krák. Zároveň informoval o tom, že 5. února skončila rekonstrukce objektu a všichni klienti už jsou zpět ve svých bytech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Hocke

Štítky větřní, požár, jihočeský kraj, českokrumlovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po požáru už je Dům s pečovatelskou službou opravený. Klienti jsou zpět  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.